Ο «κεντροαριστερός» Κ.Μητσοτάκης με τον σοσιαλιστή Μ.Χρυσοχοΐδη σε ρόλο δεξιών υπό το φόβο εκλογών εντός Μαΐου

Ο «κεντροαριστερός» Κ.Μητσοτάκης με τον σοσιαλιστή Μ.Χρυσοχοΐδη σε ρόλο δεξιών υπό το φόβο εκλογών εντός Μαΐου

Προσπάθεια πολιτικής πόλωσης από τη Νέα Δημοκρατία τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τα όσα βλέπουμε τις τελευταίες ώρες σχετικά με τον ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη.

Η κυβέρνηση απάντησε μετά από λίγες ώρες για το περιστατικό υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε από τον αστυνομικό ήταν «αριστερός» και «ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».

Η κυβέρνηση ουσιαστικά αντί να καταδικάσει ξεκάθαρα το συγκεκριμένο περιστατικό, αναλώνεται σε «δικαιολογίες» όπως οι παραπάνω, ή όπως αυτές που είπε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες «κακολόγησαν» την Μαρέβα Μητσοτάκη, καθώς νωρίτερα μοίραζαν τρικάκια που την χαρακτήριζαν ως «υπέρκομψη».

https://twitter.com/Marka149133376/status/1368831793659604995


Σύμφωνα με καταγγελίες ένα non-paper φέρεται αν δόθηκε στα στελέχη της ΝΔ από το Μαξίμου, στο οποίο αναφερόταν η «γραμμή» που θα ακολουθηθεί στο θέμα του ξυλοδαρμού.

Όπως φαίνεται στο σχετικό απόσπασμα, η Νέα Δημοκρατία δίνει εντολή για το πως θα απαντάνε τα στελέχη. Τους δίνει εντολή να γνωστοποιήσουν το ονοματεπώνυμο του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε και να τον κατηγορήσουν ότι πήγε να αφαιρέσει το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού.

Το είδαμε μάλιστα και λίγες ώρες αργότερα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κ.Κυρανάκη, αλλά και από τον υπουργό Μ.Βορίδη, οι οποίοι σχολιάζοντας το γεγονός στάθηκαν στην πολιτική ταυτότητα του πολίτη, «δικαιολογώντας» με αυτό τον τρόπο την αναίτια επίθεση που δέχθηκαν οι πολίτες στη Νέα Σμύρνη.

Και ο Μ.Χρυσοχοΐδης αφού χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητη» την άσκοπη βία, κατηγόρησε τον… ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του περί «κινδύνου της Δημοκρατίας», υποστηρίζοντας πως και επί ΣΥΡΙΖΑ κινδύνευε η Δημοκρατία.

Για τις δηλώσεις των στελεχών και στη κίνηση του Κυρανάκη να δημοσιοποιήσει το όνομα του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε ερωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη η οποία απάντησε χαρακτηριστικά ότι «το βίντεο δεν το έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος. Υπάρχουν πρόσωπα γνωστά και το περιστατικό που διερευνάται. Πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα» είπε η κα Πελώνη επαναλαμβάνοντας ότι «δεν έδωσε η κυβερνηση το βίντεο».

Μάλιστα στη βροχή ερωτημάτων για το θέμα και ιδίως για το αν νομιμοποιείται η αστυνομία να δέρνει πολίτες για τα πολιτικά τους φρονήματα η Αριστοτελία Πελώνη επέμεινε ότι «το βίντεο δεν το έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση».

Η κα Πελώνη παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τόνισε ότι «οι εικόνες είναι ενοχλητικές» ενώ θα υπάρξει διερεύνηση του περιστατικού στη Νέα Σμύρνη και θα αποδωθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

Στο αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν κατά των πολιτών η κα Πελώνη σημείωσε ότι «αυτά είναι θέματα που αφορούν το εσωτερικό πειθαρχικό δίκαιο της αστυνομίας».

Μάλιστα η κα Πελώνη δικαιολόγησε την παρουσία των αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη παραπέμποντας στην ανακοίνωση της Αστυνομίας και τόνισε ότι τα φαινόμενα συνωστισμού ήταν ο λόγος που οι αστυνομικοί βρέθηκαν χτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και νέες πλατείες αγανακτιμένων. Τα τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαία». Μάλιστα η κα Πελώνη κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να συστήσει ο κ. Τσίπρας με το λόγο του την τήρηση των μέτρων».

Παρατηρούμε ουσιαστικά μία προσπάθεια από τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την «αριστερά» για το περιστατικό, απαιτώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να συστήσει στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα του πιο αυστηρού lockdown στην Ευρώπη.

Υπό το φόβο της πολιτικής κατάρρευσης η κυβέρνηση, προσπαθεί να δημιουργήσει πόλωση ανάμεσα σε «δεξιά» και «αριστερά» ώστε να κερδίσει ψηφοφόρους για τις εκλογές που φαίνεται πως θα έρθουν ακόμα και μέσα στο Μάιο.

Η οικονομία έχει καταρρεύσει από τα lockdows και όταν βγουν τελικά οι πολίτες από τα σπίτια τους θα δουν μία διαλυμένη κοινωνία. Το κύμα οργής που υπάρχει τους τελευταίους μήνες στους πολίτες γίνεται σιγά-σιγά «τσουνάμι», καθώς βλέπουν ότι δεν έχουν καμία επιτυχία τα κυβερνητικά μέτρα, για τα οποία αντιδρούν έντονα μέχρι και επιστήμονες.

Ενώ παράλληλα βλέπουμε την Τουρκία να προχωράει τον τελευταίο χώρο σε πρωτοφανείς προκλήσεις στο Αιγαίο, στέλνοντας ερευνητικά μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με την κυβέρνηση της ΝΔ να αφήνει αναπάντητες μέχρι στιγμής όλες τις προκλήσεις και να ψάχνει δικαιολογίες όπως το «πήρε ο αέρας» κτλ.

Η κυβέρνηση «παίζει» το τελευταίο της χαρτί, καθώς με συχνές και αμφιβόλου ποιότητας δημοσκοπήσεις θέλει να πείσει πως τα πάει καλά, ταυτόχρονα θέλει να δώσει στην «δεξιά» έναν «αντίπαλο», ώστε να πάρει ψήφους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα όσα έχουν γίνει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, εκεί που η κυβέρνηση έχει επενδύσει στο κύμα οργής που υπάρχει από άτομα συγκεκριμένου χώρο ώστε να μπορεί να υποστηρίξει πως κάθε αντίδραση γίνεται από οπαδούς του τρομοκράτη.

Να τονίσουμε εδώ πως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το «άλλο κόμμα» δείχνει να αυξάνει τα ποσοστά του, κάτι που όπως λένε οι ειδικοί επί του θέματος οφείλεται στην αύξηση των ποσοστών 2-3 κομμάτων που ανήκουν κυρίως στον πατριωτικό χώρο.

Όσον αφορά για το «δεξιά» Νέα Δημοκρατία. Δεν χρειάζεται πολλά, αρκεί να δούμε την πολιτική σταδιοδρομία των στελεχών που αποτελούν την κυβέρνηση. Από τον «κεντροαριστερό» Κ.Μητσοτάκη, μέχρι τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Δεν είναι άλλωστε περίεργο πως και οι Καραμανλικοί, αλλά και οι Σαμαρικοί εκφράζουν ανοιχτά τους τελευταίους μήνες τη διαφωνία τους με την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη σε μία σωρεία από θέματα και κυρίως στα εθνικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.