Νέα Σμύρνη: Τα 4 τραγικά λάθη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» – Έβαλαν σε κίνδυνο πολίτες, συναδέλφους αλλά και τους εαυτούς τους

Νέα Σμύρνη: Τα 4 τραγικά λάθη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» – Έβαλαν σε κίνδυνο πολίτες, συναδέλφους αλλά και τους εαυτούς τους

Στα χθεσινά επεισόδια παρόλο που η αστυνομία «βομβαρδίζεται» συλλήβδην η αλήθεια είναι πως 9 στα 10 περιστατικά αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» η οποία με τον ερασιτεχνικό τρόπο που έδρασε έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών αλλά και των ίδιων των μελών της.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που δέρνουν την ανηλεώς τη νεαρή κοπέλα, που λένε ότι «θα σκοτώσουν τους πολίτες», που εισβάλουν σε συνεργείο, που πατάνε πολίτη με μηχανάκι, που τραβάνε όπλο αλλά και αυτοί που εγκλωβίζονται και δέχονται επίθεση είναι όλοι της ομάδας «ΔΡΑΣΗ».

Πάμε να δούμε τα 4 τραγικά & επικίνδυνα λάθη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», η οποία είχε καταργηθεί και επανάφερε στη… δράση η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως «σκληρούς» αλλά χθες βρέθηκαν να κινδυνεύει η ζωή τους, λόγω των χειρισμών τους.

1. Ενώ, λοιπόν, είχαν ξεκινήσει χτες τα επεισόδια, μια ομάδα της Δράση αποφάσισε να κάνει μια «παλικαριά», και να περάσει ξυστά από συγκεντρωμένους, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ωστόσο, ενώ υποχωρούσαν οι συγκεντρωμένοι, ένας από αυτούς ξεχώρισε, έτρεξε και κατάφερε να ρίξει τον τελευταίο της «ΔΡΑΣΗ» από τη μηχανή του. Στο σημείο αυτό η ομάδα δεν γύρισε να δώσει «μάχη» για να πάρει το τραυματισμένο μέλος της πίσω. Το χειρότερο ωστόσο σενάριο είναι να μην αντιλήφθηκαν καν τι είχε συμβεί.

Κοντολογίς, απαξίωσαν τον βασικό κανόνα των «ειδικών Σωμάτων» ότι «ποτέ δεν αφήνουμε δικό μας πίσω».

https://twitter.com/paokland/status/1369566030452887554?s=20

2. Κάποια στιγμή, πολύ αργότερα εμφανίζεται μια ομάδα της «ΔΡΑΣΗ» (από τον υπόγειο δρόμο κάτω από τη γέφυρα) και προσπάθησε να προσεγγίσει τον κτυπημένο αστυνομικό. Γύρισε πίσω άπραγη, διότι δέχτηκε επιθέσεις από συγκεντρωμένους.

Αρα, επιχείρησε μόνη της δίχως κανένα σχέδιο. [δείτε στο λεπτό 10,48]

3. Πολύ αργότερα, φτάνουν τα ΜΑΤ στο σημείο όπου ήταν ο τραυματίας αστυνομικός.

Λίγο μετά, επανεμφανίζεται μια ομάδα Δράση και σε μία απίστευτη κίνηση ρίχνει στο σημείο που κείτεται ο τραυματίας, με πολλούς δημοσιογράφους και ΜΑΤ δίπλα του, χειροβομβίδες κρότου λάμψης! [δείτε από το λεπτό 12,00]

Αφού τα ΜΑΤ είχαν προσεγγίσει τον τραυματία αστυνομικό, κατέφθασε μια ομάδα της «ΔΡΑΣΗ» ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο σημείο που κειτόταν το τραυματισμένο μέλος της, στους δημοσιογράφους και τα ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί.

Να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα, λόγω και του λευκού κράνους τους.

https://twitter.com/hereticProvo/status/1369361564457984001?s=20

4. Ακόμα χειρότερα. Οταν κάποιοι της ομάδας Δράση φτάνουν στο σημείο και βλέπουν τραυματία δικό τους, ως «αλλόφρονες», αρχίζουν να φωνάζουν «πάμε να τους σκοτώσουμε» κ.λ.π. Ποιους να σκοτώσουν; Τους πολίτες;

Οποιον βρουν μπροστά τους; Ισχύει, άραγε, ότι ένας εξ’ αυτών έβγαλε το πιστόλι του και το κράδαινε;

https://twitter.com/ThinkdiferentGR/status/1369440639671230466?s=20

Όλα αυτά που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη δεν θυμίζουν σε τίποτα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Οσον αφορά τη «ΔΡΑΣΗ» δείχνουν ομάδα ανεξέλεγκτη που αδυνατεί να προστατεύσει ακόμα και τους δικούς της, ενώ θέτει σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών και άλλων αστυνομικών!

Άλλωστε και στην Πανόρμου ήταν εκείνοι που κατηγορήθηκαν για το αναίτιο σπάσιμο αμαξιών, ενώ σήμερα υπήρξε ένταση με δημοσιογράφους στη Νίκαια με τα ΜΑΤ να λειτουργούν… πυροσβεστικά.

Οι ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ βαρύνονται ήδη με πολλές και σοβαρές «γκάφες», δύο χρόνια τώρα. Η εμμονή τους σε αυτή τη μονάδα δυσφημεί το σύνολο των αστυνομικών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες συμπεριφορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.