ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε άλλο σύμπαν η κυβέρνηση: Βλέπει «πτωτική τάση πανδημίας» μετά την χθεσινή εκτόξευση κρουσμάτων & νεκρών!

Σε άλλο σύμπαν η κυβέρνηση: Βλέπει «πτωτική τάση πανδημίας» μετά την χθεσινή εκτόξευση κρουσμάτων & νεκρών!

Τι κι αν χθες, Τρίτη 27/4 είχαμε εκτόξευση κρουσμάτων με το «κοντέρ» να γράφει 3.313 νέα κρούσματα και 92 νεκρούς, όσα δηλαδή είχαμε και πριν 1,5 μήνα στις αρχές Μαρτίου, αυτό δεν εμπόδισε την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να δηλώσει σήμερα πως η πανδημία έχει «πτωτική τάση», θέλοντας να δείξει ότι το lockdown δουλεύει και θα μας οδηγήσει στο άνοιγμα.

Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος συνέχισε να ξεστομίζει εναλλακτικά γεγονότα και για τον εμβολιασμό, αφού δήλωσε πως οι νέοι προσέρχονται για εμβολιασμό με AstraZeneca παρόλο που έχουν πάει μόλις 30.000 στο 1.000.000.

Αρχικά η Αριστοτελία Πελωνή δήλωσε πως υπάρχει «Λίγο πριν το Πάσχα έχουμε σταθερά πτωτική πορεία της πανδημίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες».

«Ο δείκτης θετικότητας είναι κοντά στο 4. Τα στοιχεία που έχουμε τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ ενθαρρυντικά και πολύ θετικά. Θετικό είναι και ότι προσέρχεται για εμβολιασμό η ηλικιακή ομάδα 30-39», πρόσθεσε.

Τέλος αναφερόμενη στο άνοιγμα της εστίασης από τη Δεύτερα του Πάσχα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη μεγάλη εικόνα που είναι ο εμβολιασμός, αλλά και η… βελτίωση του καιρού.

Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην παραδεχθεί την αποτυχία του lockdown, ακόμα κι αν πρέπει να απαρνηθεί την ίδια την πραγματικότητα καθώς γνωρίζει πως αν το παραδεχθεί πως κατέστρεψε οικονομία και υγεία χωρίς κανέναν όφελος, τότε θα πρέπει την ίδια ημέρα να παραιτηθεί.

Έτσι όσο οδεύουμε προς το αναγκαίο άνοιγμα θα βλέπει «πτωτική τάση της πανδημίας» ασχέτως με το τι λένε τα νούμερα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι σαν να παραδέχεται πως ανοίγει γιατί το lockdown απέτυχε.

Με αυτές τις δηλώσεις η κ.Πελώνη υπενθύμισε ταυτόχρονα τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε ο προηγούμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, αφού αυτά που του ζητούσαν να πει δεν είχαν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.