Και ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης αντιδρά στο μέτρο διαχωρισμού της κυβέρνησης: «Είναι οριακά αντισυνταγματικό»

Και ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης αντιδρά στο μέτρο διαχωρισμού της κυβέρνησης: «Είναι οριακά αντισυνταγματικό»

Μετά τον σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλο, σειρά πήρε ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης και τοποθετήθηκε για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα καταστήματα εστίασης.

Όπως είπε: «Γιατί δεν βγήκε κανείς να πει ότι το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό, άρα το να μη σε δέχομαι στο μαγαζί μου είναι οριακά αντισυνταγματικό», τόνισε ο διάσημος σεφ.

«Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση πέρα από δύσκολη γιατί καλούμαστε να αποφασίσουμε ποιους θα βάλουμε στα μαγαζιά μας. Σκεφτόμαστε πως θα γίνει αυτό κι υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Πώς θα διαχωρίζουμε στα μαγαζιά εμβολιασμένους και μη στις παρέες. Επίσης δεν έχουν όλα τα μαγαζιά εξωτερικό χώρο και για παράδειγμα η δική μας επιχείρηση απασχολεί 31 άτομα αυτήν την στιγμή, έχουμε πάνω από 70 καθίσματα και δεν αξιοποιούμε ούτε τα 20. Άρα καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο όλο αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός σεφ.

«Έχουμε ακούσει όλοι ιστορίες κάποιων συγκεκριμένων εμβολίων» είπα μάλιστα στον τηλεπαρουσιαστή.

«Η μία λύση είναι ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί όλη η Ελλάδα αλλά από την άλλη υπάρχει κόσμος που φοβάται κι υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Σίγουρα δεν θα εμβολιστεί όλος ο κόσμος, οπότε τι κάνουμε εκεί; Καλούμαστε εμείς να σταματήσουμε ανθρώπους, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο;. Να έχουμε κάποιον στην πόρτα και να λέμε α δεν έχετε το πιστοποιητικό και δεν μπορείτε να μπείτε;

Αυτό είναι ένας διαχωρισμός γιατί δεν βγήκε κανείς να πει ότι το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό, άρα το να μη σε δέχομαι στο μαγαζί μου είναι οριακά αντισυνταγματικό. Το μαγαζί είναι ανοιχτό για όλον τον κόσμο. Το καταλαβαίνω να το διαχωρίσω σε αυτούς που καπνίζουν και σε εκείνους που δεν αλλά για το εμβόλιο είναι καθαρά στην δική του απόφαση. Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο. Με το μπορεί αν έχεις covid, δεν γίνεται να λειτουργήσουμε έτσι. Δεν ξέρω τι θα γίνει κι αυτήν την στιγμή απλά λειτουργούμε» είπε ακόμη ο Πάνος Ιωαννίδης, συμφωνώντας τόσο με τον σεφ Λαζάρου, όσο και με τον σεφ Κουτσόπουλο, στον οποίο εξίσου δεν άρεσε ο διαχωρισμός των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο σεφ Κουτσόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, υποστήριξε ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος που διστάζει να κάνει το εμβόλιο είναι απαραίτητα και αρνητής του κορωνοϊού, ενώ εκτίμησε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να έχουν να κάνουν με τα κίνητρα και όχι με την καταστολή και τα πρόστιμα προς τους πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Δεν μπορούμε να παίρνουμε τηλέφωνο και να λέμε ‘ελάτε να συλλάβετε τον κ. Παπαδάκη που δεν έχει κάνει εμβόλιο και θέλει να κάτσει’. Πρέπει με κάποιο τρόπο να πείσουμε τον κόσμο, όπως τον πρώτο καιρό. Δεν είχε να κάνει με την καταστολή, αλλά με την ενημέρωση. Και με την απειλή από τον Σεπτέμβριο να είμαστε πάλι στην ίδια κατάσταση, πρέπει να ποντάρουμε στην ενημέρωση”, είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.