ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Φιάσκο Β.Κικίλια: Ο 87χρονος που «βάφτισε» εμπρηστή σε ζωντανή μετάδοση αθωώθηκε

«Συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία και έγινε προσαγωγή εμπρηστή», είχε πει ο υπουργός

Φιάσκο Β.Κικίλια: Ο 87χρονος που «βάφτισε» εμπρηστή σε ζωντανή μετάδοση αθωώθηκε

Η απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών άφησε έκθετο τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, καθώς κήρυξε αθώο τον 87χρονο κάτοικο του Αγίου Στεφάνου που κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά στην περιοχή.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ο κ. Κικίλιας -καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας- βιάστηκε να πανηγυρίσει και μάλιστα δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή, στις 6 Αυγούστου, ότι συνελήφθη ως εμπρηστής στον Άγιο Στέφανο και μάλιστα επ’ αυτοφώρω, με μπιτόνια και εύφλεκτο υλικό. Τα ακριβή λόγια του Υπουργού ήταν:

«Χθες το βράδυ συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία και έγινε προσαγωγή εμπρηστή, ο οποίος προσπάθησε να βάλει φωτιά σε μία περιοχή στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνες και εύφλεκτα υλικά».

Οι ισχυρισμοί του κ. Κικίλια είχαν αποδειχθεί από την αρχή ψευδείς, καθώς στο διαβιβαστικό της αστυνομίας προς τον εισαγγελέα αναφερόταν πως ο 87χρονος συνελήφθη στο σπίτι του και όχι επ’ αυτοφώρω. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. στο διαβιβαστικό σημείωνε τα εξής:

«Την 22.45 στις 5-8-23 στον Άγιο Στέφανο Αττικής επί της Οδού Ηρώων Πολυτεχνείου έναντι του οικοδομικού αριθμού 15, διερχόμενος πολίτης είδε τον ανωτέρω κατηγορούμενο να βγαίνει πίσω από κολώνα της ΔΕΗ ενώ μόλις είχε εκδηλωθεί μικρής έκτασης πυρκαγιά επί της ανωτέρου οδού. Ο πολίτης έσβησε την φωτιά και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι προστρέξαντες αστυνομικοί του Α.Τ Διονύσου τον ανήβραν στην οικεία του και προσήγαγαν τον κατηγορούμενο στο αστυνομικό κατάστημα όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον πολίτη ως τον δράστη της προορηθείσας αξιόποινης πράξης και συνελήφθη. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια νάιλον σακούλα περιέχουσα εύφλεκτο υλικό και κομμάτια υφάσματος».

Από την αρχή υπήρχαν πολλά στοιχεία που έδειχναν ότι ο 87χρονος δεν έβαλε τη φωτιάς, καθώς αυτή σημειώθηκε σε ένα σημείο που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του, ενώ απέχει και 30 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Στεφάνου, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της περιοχής. Με λίγα λόγια, ο 87χρονος έβαλε φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία, σε σημείο όπου κινδύνευε να καεί ακόμα και το ίδιο του το σπίτι, αλλά και η οικογένειά του που κατοικεί σε αυτό.

Ο Β.Κικίλιας αγνόησε επίσης ένα σημαντικό στοιχείο. Ότι ο 87χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία ενός 39χρονου με τον οποίο ο ηλικιωμένος έχει διένεξη. Εκείνος πήγε στην αστυνομία και είπε ότι τον είδε με κάποιο καυστικό υγρό να ξεραίνει τα φυτά που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο του σπιτιού του και τα οποία είχε φυτέψει μόλις είχε έρθει σε αυτή την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο μάρτυρας τα είπε στην αστυνομία, αλλά όταν ήρθε η στιγμή της δίκης, στις 7 Αυγούστου, ήταν άφαντος και λόγω αυτού η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 22 Αυγούστου, όταν και τελικά αθωώθηκε ο 87χρονος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.