ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Κατάντια: Μόνο οι μουσουλμάνοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς αντιδρούν σε τεκνοθεσία-«γάμο» από τους ΛΟΑΤΚΙ+!

Τα «προοδευτικά« κόμματα στήριξης των ΛΟΑΤΚΙ+ «βρίσκουν τον δάσκαλό» τους από τους μειονοτικούς

Κατάντια: Μόνο οι μουσουλμάνοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς αντιδρούν σε τεκνοθεσία-«γάμο» από τους ΛΟΑΤΚΙ+!

Μόνο οι μειονοτικοί βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς (είχαν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μετακινήθηκαν στη Νέα Αριστερά) τάσσονται ευθαρσώς κατά του “γάμου” και της τεκνοθεσίας ανηλίκων από άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Η στάση των τεσσάρων μουσουλμάνων μειονοτικών βουλευτών που εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και ορκίστηκαν στο Κοράνι αλλά όλοι τους δηλώνουν ότι προέρχονται από “συντηρητικές κοινωνίες” ή λέγοντας πλαγίως ότι “Δεν θα τολμούν να γυρίσουν πίσω στην Θράκη αν ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο”.

Πρόκειται για τους δύο πρώην πλέον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από την Ξάνθη και Οζγκιούρ Φερχάτ από τη Ροδόπη, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στη «Νέα Αριστερά» και χωρίς τους οποίους ο Χαρίτσης κι η Αχτσιόγλου δεν θα μπορούσαν να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα, και τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν από την Ξάνθη και Ιλχάν Αχμέτ από τη Ροδόπη.

Είναι μία πολιτική πραγματικότητα, δυστυχώς, πικρή, αλλά αληθινή για την κατάντια των μεγάλων κομμάτων της χώρας (η ΝΔ δεν έχει εκλέξει μουσουλμάνους μειονοτικούς).

Μάλιστα ο Χ.Ζεϊμπέκ έχει αναφέρει ότι «ο κόσμος στη μειονότητα, ειδικά στα χωριά, είναι αρνητικός στην τεκνοθεσία ανηλίκων και αυτό δύσκολα θα το παραβλέψουν οι μουσουλμάνοι βουλευτές».

Υποστηρίζει επίσης πως το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος κι εμφανίζεται με τον σύζυγό του έχει παίξει ρόλο στο ότι πολλοί μειονοτικοί του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στη Νέα Αριστερά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιλχαν Αχμέτ έχει αναφέρει ότι «η μειονότητα παραμένει συντηρητική, όσο και αν υπάρχουν αρκετοί προοδευτικοί μέσα σε αυτήν».

Ο Ιλχαν Αχμέτ δήλωσε ότι είχε επιλέξει την αποχή στο σύμφωνο συμβίωσης το 2ο15 αλλά δεν το είχε καταψηφίσει όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το είχε φέρει στη Βουλή, «Αλλά τώρα, με το θέμα της τεκνοθεσίας, παρότι είναι ένας φιλελεύθερος μουσουλμάνος βουλευτής, προβληματίζεται επειδή δεν μπορεί να αγνοήσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στη μειονότητα».

Μάλιστα οι θέσεις τους δείχνουν να μην μεταβάλλονται παρά τις πιέσεις (καθώς προέρχονται από αριστερά κόμματα) και όλοι τείνουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο προτείνοντας τουλάχιστον στα κόμματά τους την… αποχή.

Αλλά τέτοιες θέσεις εγείρουν ζητήματα με άλλους βουλευτές που μάλλον δεν θα ήθελαν να ψηφίσουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο αλλά αναγκάζονται λόγο “προοδευτικότητας” να πουν το “ναι” και αυτό δημιουργεί εκνευρισμούς όπως ο σημερινός στο ΠΑΣΟΚ.

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών επανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Μάλιστα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ η Νάντια Γιαννακοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή του κόμματός της, Ιλχάν Αχμέτ γιατί αρνείται να ψηφίσει «Ναι».

Να σημειωθεί ότι ενστάσεις για το «Ναι» εμφανίζονται να έχουν καταθέσει συνολικά πάνω από 10 βουλευτές: η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όπως και οι Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, Σταύρος Μιχαηλίδης, Κατερίνα Καζάνη, Γιώργος Νικητιάδης, Χριστίνα Σταρακά, Μπουρχάν Μπουράν, Ιλχάν Αχμέτ, Μανόλης Χνάρης, Ελένη Βατσινά, Φραγκίσκος Παρασύρης, Τάσος Νικολαϊδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.