ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Σ.Κασσελάκης: «Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους – Υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας»

Τι λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε βίντεο που ανάρτησε στα social media

Σ.Κασσελάκης: «Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους – Υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας»

Να σταματήσει τον θόρυβο που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του υπέρ της θρησκείας και της Εκκλησίας επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγες ώρες μετά τις αναφορές που ο ίδιος έκανε στη Νέα Υόρκη για τη βάπτισή του από τον Άγιο Τσαλίκη και τον πατέρα Κύριλλο, κατά τη διάρκεια της οποίας «στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι», ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζει ότι… οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους.

Ο κ. Κασσελάκης αποδίδει τις επιθέσεις που δέχεται στη Δεξιά, που όπως ισχυρίστηκε θέλει να καπηλεύεται τη την πατρίδα, τη θρησκεία και την παιδεία, ωστόσο με το μήνυμά του απευθύνεται ουσιαστικά σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι με τις τοποθετήσεις του «αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς σπεύδει να υπογραμμίσει ότι ως άνθρωπος μπορεί να πιστεύει βαθιά στη θρησκεία, αλλά ως πολίτης πιστεύει ακράδαντα στον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης με συνέντευξή του έστειλε μήνυμα στην Κουμουνδούρου ότι «η ιδεολογική μας ταυτότητα δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στη κουβέντα» για να προσθέσει στη συνέχεια: «Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα».

Αναλυτικά ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

«Ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμα και στις εκμυστηρεύσεις μου, στις αφηγήσεις μου, στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή μου, είμαι ο εαυτός μου. Ξέρετε πια την καρδιά μου.
Απέναντι, αυτοί που πάντα φωνάζουν.
Όταν παρέλασα. Επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα.
Όταν είπα το πιστεύω στη Νέα Υόρκη, επειδή πιστεύουν ότι τους ανήκει η θρησκεία.
Και φυσικά, πάντα τούς ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους, κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο, να αρχίσει οικογένεια.
Λοιπόν, σας έχω νέα.
Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ.
Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ.
Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους.
Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους.
Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους.
Τι σημαίνει πρόοδος;
Ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου.
Τι σημαίνει πρόοδος;
Όταν μπορεί μέσα σου να πιστεύεις βαθιά, αλλά ως πολίτης πιστεύεις επίσης βαθιά στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.
Με διάλογο, με αγάπη, με συναίνεση.
Ξεκινάμε για την πρόοδο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.