ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χρ. Μαντάς: «Ακραία παρατεταμένα μέτρα λιτότητας μετά το τέλος του προγράμματος, τέλος!»

Χρ. Μαντάς: «Ακραία παρατεταμένα μέτρα λιτότητας μετά το τέλος του προγράμματος, τέλος!»

«Ο ρεαλισμός περιλαμβάνει και συγκρούσεις» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής νέων σκληρών δημοσιονομικών μέτρων τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ και στην απαίτηση των δανειστών για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για μια δεκαετία αρχής γενομένης από το 2018 (που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αποδεχθεί).

«Ακραία παρατεταμένα μέτρα λιτότητας μετά το τέλος του προγράμματος τέλος, τέλος! Κι αυτό πρέπει να το πούμε όλοι» επισήμανε ο κ. Μαντάς. 

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ «η εξέλιξη του ελληνικού ζητήματος έχει και ευρωπαϊκή διάσταση, είναι ευρωπαϊκό θέμα».

«Πρέπει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα να ενώσουμε δυνάμεις και να διαμορφώσουμε συμμαχίες ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα και η Ευρώπη σε καταστάσεις άλλες, σε εποχές που θυμίζουν Μεσοπόλεμο» προειδοποίησε ο Χρήστος Μαντάς.

«Μας πληγώνει, δεν θέλω να πω κάτι άλλο» απάντησε ο κ. Μαντάς όταν ρωτήθηκε πώς να ενωθούν δυνάμεις όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στο Καστελόριζο όχι μαζί με βουλευτές της ΝΔ αλλά χέρι-χέρι με τους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου. 

«Ούτε για success story μιλάω, ούτε τίποτα, λέω όμως ότι υπάρχουν θετικά σημάδια στην οικονομία» συνέχισε ο κ. Μαντάς.

Χατζηδάκης: Οι εκλογές δεν θα αργήσουν πολύ

Μαζί με τον κ. Μαντά, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης που έκανε λόγο για «…πολιτική αλλαγή που θα έρθει με εκλογές που δεν θα αργήσουν πολύ…».

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι λύνει κανένα πρόβλημα μια εκλογική αναμέτρηση;» διαφώνησε ο Χρήστος Μαντάς και επέμεινε στην ανάγκη να ενωθούν δυνάμεις… 

«Δεν ακούγεται καθόλου παράλογο να μιλήσουμε με μία φωνή προς τα έξω και θα μιλήσουμε. Είναι προς όφελος της χώρας να μην έχουμε παλαβούς στόχους στα πρωτογεή πλεονάσματα» υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης. Και συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Πρέπει να δεις όχι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αλλά τον παρονομαστή, το ΑΕΠ, το εθνικό εισόδημα. Και το ΑΕΠ δεν αυξάνεται με μαντζούνια…» υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «μας οδηγεί στο ευρώ χωρίς ευρώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η χώρα πρέπει να εκπλήξει ευχάριστα με αλλαγές, μεταρρυθμίσεις που η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να τις πετύχει. Το 2014 είχαμε κατορθώσει να το γυρίσουμε, υπήρχε φως στην άκρη του τούνελ και στη συνέχεα ήρθαν οι άλλοι και τα χειροτέρεψαν» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.