Δ.Βίτσας: «Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας ακόμα και αν χάσουμε στις εθνικές εκλογές»

Δ.Βίτσας: «Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας ακόμα και αν χάσουμε στις εθνικές εκλογές»

Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, οποιαδήποτε πιθανότητα να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σε περίπτωση ήττας στις εθνικές εκλογές.

Μιλώντας στην εκπομπή Αντιθέσεις στο Action 24, ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Με σιγουριά το λέω ότι τέτοιο θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει, ασχέτως αποτελέσματος. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά, στην κοινωνία και στη χώρα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει έστω και η ελάχιστη λογική και πιθανότητα για να αλλάξει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πήρε αποστάσεις από την προεκλογική τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση της λογικής «ψηφίστε μας, για να μην έρθει η Νέα Δημοκρατία» και ζήτησε κατά την προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές να υπάρξει θετικό αφήγημα από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος και προγραμματικός λόγος: «Να πούμε κάναμε αυτά και έχουμε αυτό το σχέδιο. Να πούμε πως αυτά που πετύχαμε μπορούν να εκφραστούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο να είναι η αντιπαράθεση, τι έκανες, τι θα κάνεις».

«Υπήρξε μία λογική, πολλές φορές, “ψηφίστε μας για να μην έρθουν αυτοί”. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος τρόπος να κάνεις πολιτική, γιατί είμαστε στην περίοδο που θα πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα με συγκεκριμένους στόχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήγημα και σχέδιο για την επόμενη μέρα. Αυτα που θα λέγαμε στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο, θα τα πούμε τώρα Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στις εκλογές έτσι, χωρίς πρόγραμμα».

Οταν ο κ. Βίτσας ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση οι κοινωνικές ομάδες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία να αλλάξουν την ψήφο τους μέσα σε 30 μέρες, εκτίμησε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. «Δύσκολα κάποιος αλλάζει την ψήφο του μέσα σε 30 μέρες. Υπάρχει βέβαια ο ειδικός όρος ότι αυτή τη φορά μπορεί να ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όμως υπάρχει και ένας μεγάλος χώρος ανθρώπων που δεν ήρθαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν άλλα κόμματα και μπορούν να αντιστρέψουν την ψήφο τους στη διαδικασία των εθνικών εκλογών» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποστάσεις πήρε ο κ. Βίτσας και από την άποψη στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ ότι πίσω από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων κρύβονταν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι δημοσκοπήσεις είναι πάντοτε ενα εργαλείο, ακόμα και όταν κάνουν λάθος. Δεν είναι εκλογές, δεν θα συζητάμε τα αυταπόδεικτα. Είναι δυνατόν να κρύβεται πίσω από όλες τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μητσοτάκης; Εμείς δεν χρησιμοποιούμε δημοσκοπήσεις, δεν κάνουμε δημοσκοπήσεις; Μην τρελαθούμε τώρα, μην τα κάνουμε κεντρικό θέμα αυτά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.