ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Τσίπρας στον Alpha: «Δεν εκτιμήσαμε σωστά την λαϊκή δυσαρέσκεια» (βίντεο)

Α.Τσίπρας στον Alpha: «Δεν εκτιμήσαμε σωστά την λαϊκή δυσαρέσκεια» (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ανοίγοντας τα χαρτιά του για τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου. Λίγες μόλις ώρες μετά από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος για την Αθήνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη.

Στην ερώτηση τι πήγε λάθος στις Ευρωεκλογές και υπήρξε αυτή η ήττα ο Αλεξης Τσίπρας απαντήσε ότι: «Δεν πάμε σε μία μάχη για να χάσουμε. Είχαμε την αίσθηση όμως από την επαφή μας με τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να ανακάμψει. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Να πετύχουμε το ιστορικό μας χρέος και να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κοντά σε αυτό των προηγουμένων ευρωεκλογών. Δεν είχαμε εκτιμήσει τη διαφορά που θα είχαμε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Δεν είχαμε εκτιμήσει τον βαθμό της δυσαρέσκειας που θα εκφράζονταν μετά από 4 χρονιά στην κάλπη».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Τα λόγια είναι εύκολα. Και οι συγγνώμες. Οι πράξεις είναι δύσκολες. Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα ήταν ότι το ίδιο βράδυ βγήκα και ανακοίνωσα στον λαό ότι πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, κυβέρνηση να πάει σε πρόωρες εκλογές μετά από άσχημο αποτέλεσμα σε ευρωκάλπες. Σεβαστήκαμε το μήνυμα δυσαρέσκειας. Ερχόμαστε στους πολίτες με έναν απολογισμό των πεπραγμένων μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίλημμα των επερχόμενων Εθνικών Εκλογών: «Το δίλημμα της εθνικής κάλπης είναι ποιοι θα μας κυβερνήσουν και με ποιο σχέδιο. Θα συνεχιστεί η πορεία στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων που δέχτηκαν πιέσεις. Ή αν θα είναι ένα πισωγύρισμα.

Ενώ για την προεκλογική στρατηγική του κόμματός του είπε: «Μακριά από εμάς η λογική του φόβου. Επικαλούμαστε τη λογική και όχι το φόβο. Θέλουμε να συγκριθούν τα προγράμματά μας. Έχω πει πολλές φορές ότι αντιπαρατίθενται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια. Εκείνο του “πολιτικού οδοστρωτήρα”. Από την άλλη πλευρά υπάρχει μία αντίληψη ότι προϋπόθεση για να υπάρξει ανάπτυξη είναι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν δικαιώματα και καλές αμοιβές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.