ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Δυτική Μακεδονία

Περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Δυτική Μακεδονία

Σε μία περιοχή της χώρας που την τελευταία περίοδο η κοινωνία της δοκιμάζεται από το «κύμα» αλλοδαπών, την Δυτική Μακεδονία, περιοδεύει σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας. Ως εκ τούτου δεν είναι καθόλου τυχαία και η προγραμματισμένη του επίσκεψη την Πέμπτη στον δήμο Σερβίων που έχει υποδεχτεί αλλοδαπούς σε αντίθεση με άλλους δήμους της περιφέρειας.

Η επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία έρχεται ως συνέχεια των περιοδειών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο πάντα του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών. Το πρόγραμμα ξεκινάει από τα Γρεβενά όπου θα συμμετάσχει και σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες, ενώ ακολουθεί η πόλη της Κοζάνης όπου και θα λάβει μέρος σε ανοιχτή συνέλευση στην Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται να παίρνει πρωτοβουλίες για τους αλλοδαπούς οργανώνοντας εκδηλώσεις αλληλεγγύης όπως αυτές κατά την υποδοχή τους στο λιμάνι του Πειραιά. Επί της ουσίας επιδιώκει να καταδείξει την διαφορετική προσέγγισή του στο «κύμα» των παράτυπων μεταναστών έναντι της κυβερνητικής πολιτικής και να στηλιτεύσει ακραίες συμπεριφορές όπως αυτές που εκδηλώθηκαν στα Διαβατά και έτυχαν υπερπροβολής την ώρα που τροφοδοτούν τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία.

Όλα αυτά την ώρα που συνεχίζεται η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για την Προανακριτική που έχει συγκροτηθεί περί «σκευωρίας» μετά και την χθεσινή απόρριψη του αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εξαίρεση τριών βουλευτών από την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής. «Οι μάσκες έπεσαν» αναφέρουν στην Κουμουνδούρου σχολιάζοντας πως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς οι βουλευτές τους αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους ίδιους ότι αποφάσισαν για την μειοψηφία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζουν πως το κόμμα τους δεν έχει αντικαταστήσει τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Πολάκη που έχουν εξαιρεθεί από την πλειοψηφία καθώς δεν αποδέχονται στην αντισυνταγματική όπως λένε αλλά και αντικοινοβουλευτική αυτή απόφαση. Ως εκ τούτου η σύνθεση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ως έχει, δηλαδή όπως την όρισε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες οι Δημ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης δεν θα εμφανίζονται πλέον στις εργασίες της Προανακριτικής αλλά θα συμμετέχουν κανονικά στην επταμελή αντιπροσωπεία και στις συσκέψεις που θα γίνονται για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ εντός της Επιτροπής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επομένως, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου για να αφαιρεθεί κάθε πρόσχημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να εξεταστεί ο κ. Φρουζής, ξεκίνησε χθες την διαδικασία με συμμετοχή μόνο του Σπ. Λάππα και στις επόμενες συνεδριάσεις θα δίνει το παρών με συνολικά πέντε βουλευτές, σημειώνοντας πάντως ότι η σύνθεση της Προανακριτικής για την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει αναλλοίωτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.