ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Πυρά» Κ. Παπανάτσιου σε κυβέρνηση: «Επέλεξε και πάλι την τακτική του βλέποντας και κάνοντας»

«Πυρά» Κ. Παπανάτσιου σε κυβέρνηση: «Επέλεξε και πάλι την τακτική του βλέποντας και κάνοντας»

Η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, σχολιάζει τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, όπως τόνισε, «είπαν πολλά λόγια και κανένα σχέδιο δράσης».

«Άλλο ένα απόγευμα που οι Υπουργοί της Κυβέρνησης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου παίρνοντας την σκυτάλη από την ενημέρωση του Πρωθυπουργού στη Βουλή», σημειώνει η , Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Κατά τη χτεσινή μέρα λοιπόν, τόσο στη Βουλή, όσο και στη κοινή συνέντευξη τύπου των Υπουργών δεν ακούσαμε κάτι καινούριο. Αντίθετα η Κυβέρνηση επέλεξε και πάλι την τακτική του βλέποντας και κάνοντας. Κανένα σχέδιο δεν αναπτύχθηκε και κανένα συνολικό πλάνο για την οικονομία και την κοινωνία.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προβλέπει ύφεση, αλλά δεν ανέφερε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό, καθώς ή το σχέδιο δεν υπάρχει ή υπάρχει και δεν είναι εύκολο, δεν είναι εύκολα ανακοινώσιμο.

Η συνέχιση των αναστολών και των παρατάσεων δεν αποτελούν σχέδιο, δεν αποτελούν ούτε δίχτυ ασφαλείας. Όσο καθυστερεί η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε στοχευμένες εγγυοδοτήσεις και ενισχύσεις ρευστότητας, τόσο θα πολλαπλασιάζεται στο μέλλον το εύρος των παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση.

Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από μία δημόσια παρέμβαση, ευρείας κλίμακας, με ορίζοντα εξαμήνου. Όπως έχουμε περιγράψει και στο πρόγραμμα μας, μέρος αυτών πρέπει να αφορούν δημοσιονομικά μέτρα στήριξης (για την ενίσχυση της υγείας και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των πολιτών), αλλά και αναγκαίες ενέσεις ρευστότητας, όπως οι εγγυήσεις δανείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν μπορεί το σχέδιο αντιμετώπισης και εξόδου από την κρίση (και της επερχόμενης ύφεσης) να είναι ίδιο με το σχέδιο διαχείρισής της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.