«Ίμια» στον Έβρο: «Μαστίγιο» από δεξιά και αριστερά στην κυβέρνηση για την κατάληψη του εθνικού εδάφους

«Ίμια» στον Έβρο: «Μαστίγιο» από δεξιά και αριστερά στην κυβέρνηση για την κατάληψη του εθνικού εδάφους

Με ιδιαίτερα σκληρές ανακοινώσεις, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Ελληνική Λύση «μαστιγώνουν» την κυβέρνηση για την κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο από τους Τούρκους.

Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν σαφείς εξηγήσεις για την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη λωρίδα του ελληνικού εδάφους στον Έβρο και την παραχώρησή του στην τουρκική δύναμη.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές: – Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής;

Αν αυτό συνέβη, προκειμένου μάλιστα, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ Δένδιας, «να μη δημιουργηθεί ένταση στη περιοχή», αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη».

Μάλιστα στην συνέχεια η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει και τα περί «fake news» : «Οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημα στο οποίο ο ίδιος προχώρησε προς την Τουρκία διότι Τούρκοι στρατιώτες “πραγματοποίησαν μετρήσεις” εντός ελληνικού εδάφους. Προφανώς το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προβαίνει σε διαβήματα βάσει ψεύτικων ειδήσεων. Άρα ψευδείς ήταν μόνον οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση». (σσ και προς τις ιστοσελίδες)

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές:

– Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής;

Αν αυτό συνέβη, προκειμένου μάλιστα, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ Δένδιας, «να μη δημιουργηθεί ένταση στη περιοχή», αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη.

Οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημα στο οποίο ο ίδιος προχώρησε προς την Τουρκία διότι Τούρκοι στρατιώτες “πραγματοποίησαν μετρήσεις” εντός ελληνικού εδάφους. Προφανώς το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προβαίνει σε διαβήματα βάσει ψεύτικων ειδήσεων. Άρα ψευδείς ήταν μόνον οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που συνηθίζει κατά καιρούς τις εθνικιστικές κορώνες, ιδίως όταν στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες, είναι απόλυτα εκτεθειμένη από τις τελευταίες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διπλωματική και αμυντική στρατηγική απέναντι στην ολοένα και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Όταν δε, μια κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι τα πολλά ή τα λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμμα στρατηγικής της έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα».

Η Ελληνική Λύση εξαπολύει και αυτή σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «fake news» από τον Νίκο Δένδια δημοσιευμάτων τα οποία υιοθετεί και επιβεβαιώνει με το… διάβημά του προς την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα η Ελληνική Λύση αναφέρει:

«Αναφορικά με το δελτίου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών και τις δηλώσεις του κου Δένδια ότι η κατάληψη ελληνικής έκτασης στην περιοχή Μελισσοκομείο από τους Τούρκους αποτελεί fake news, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ερωτά:

Για ποιο λόγο έγινε διάβημα, εάν η είδηση δεν ισχύει; Για το κτήμα Νάσιουτζικ ή το κτήμα Καραγκιόζη στην Επανομή;

Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο απ’ ό,τι φαίνεται στη Νέα Δημοκρατία, κι έκαναν … “fakenews’’ διάβημα για ένα ανύπαρκτο θέμα!

Από την άλλη, βέβαια, παραμένει η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών στην ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία «για μερικά μέτρα δε θα δημιουργήσω ένταση με την Τουρκία». Ποια τετραγωνικά δεν μας λέει όμως! Μήπως είναι του σπιτιού του;

Υ.Γ.: Τελικά θα μας πει ο κύριος Δένδιας εάν η Ελλάδα ψήφισε ως Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Τούρκο κύριο Βολκάν Μποζκίρ- ο οποίος και έκανε το Τουρκολιβυκό σύμφωνο, ως Πρόεδρος της Επιτροπής στην Τουρκία … Ναι ή όχι;»

Όταν σε «χτυπούν» δεξιοί & αριστεροί, ενώ ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ που εν πας περιπτώσει, η θητεία του δεν φημίστηκε για σκληρή στάση στα εθνικά θέματα, θέτει τέτοια ζητήματα, τότε κάτι «σάπιο συμβαίνει στο βασίλειο της “Βασιλήσσης Σοφίας”» και αν κάνουμε αναγωγή στο επιτελικό κράτος, δηλαδή ότι κανένα υπουργείο και κανένας υπουργός δεν λαμβάνει καμία σοβαρή απόφαση αν δεν έχει την σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου, τότε φτάνουμε στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί κάποιος να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό χωρίς κραυγές και χωρίς να συκοφαντεί αυτούς που αποκάλυψαν τα νέα Ίμια;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.