ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ.Αυγέρη: «Κ.Μητσοτάκης και Α.Σαμαράς παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Φαίνεται ότι μοιράζονται τους ρόλους με τον κ. Σαμαρά για να παίξουν αυτό το πολιτικό παιχνίδι»

Δ.Αυγέρη: «Κ.Μητσοτάκης και Α.Σαμαράς παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Για πολιτικά παιχνίδια κατηγόρησε η Δώρα Αυγέρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και φόντο την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

«Είναι ανησυχητικό ότι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει συγκροτημένη στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος, για τη σχέση μας με την Τουρκία», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ραδιοφωνική εκπομπή, στον απόηχο των δηλώσεων Σαμαρά ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα «δεν είναι καλή ιδέα».

«Αυτή η απουσία στρατηγικής αποδεικνύεται ξανά και ξανά μετά το 2021. Στη ΝΔ χειρίζονται τη σχέση μας με την Τουρκία, με κριτήριο τις εσωτερικές ισορροπίες και τα εσωκομματικά τους παιχνίδια και όχι το συμφέρον της πατρίδας.

 Τη μία ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αποτελεί «εθνική εξαίρεση» και προσθέτει ότι ο πατριωτισμός είναι ξένη λέξη για εμάς, για να αλιεύσει ψήφους από ένα πιο «σκληρό» ακροατήριο. Την άλλη μιλά ο ίδιος για υποχωρήσεις για να προσεγγίσει άλλο ακροατήριο», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

«Φαίνεται ότι μοιράζονται τους ρόλους με τον κ. Σαμαρά για να παίξουν αυτό το πολιτικό παιχνίδι, ότι δήθεν ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει διάλογο, ενώ ο νυν πρωθυπουργός θέλει.

Την ίδια στιγμή, το μήνυμα που εκπέμπεται προς τους εταίρους μας και την Τουρκία είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική που προωθεί αποφασιστικά τα συμφέροντα της πατρίδας, αλλά παίζει εσωκομματικά παιχνίδια», ανέφερε επίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από την πλευρά μας, είμαστε ξεκάθαροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει σταθερά τον διάλογο με την Τουρκία, στη βάση του διεθνούς δικαίου με σκοπό τη μείωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Με σαφείς κόκκινες γραμμές όμως και με σαφή προοπτική την επίλυση της διαφοράς μας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.