Ν.Φίλης για μετρό Εξαρχείων: Να επανέλθει ο σχεδιασμός του 2019

Να προστατευθεί η πλατεία

Ν.Φίλης για μετρό Εξαρχείων: Να επανέλθει ο σχεδιασμός του 2019

Την επαναφορά του σχεδιασμού του 2019 για την κατασκευή σταθμού του μετρό στην περιοχή των Εξαρχείων, στην συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης εκφράζοντας τη στήριξη του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην κατασκευή του σταθμού στην πλατεία των Εξαρχείων.

Οι εκλογές του 2019 τα άλλαξαν όλα

Όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός Παιδείας «όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιήθηκε πόσο λάθος ήταν ο σχεδιασμός της Αττικό Μετρό για σταθμό στην πλατεία, αυτός άλλαξε. Και μετά από διάλογο και συγκρότηση σχετικής Επιτροπής που εξέτασε τρεις εναλλακτικές λύσεις, κατέληξε να χωροθετηθεί ο σταθμός στη συμβολή Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα».

Ο κ. Φίλης προσθέτει δε ότι «οι εκλογές του 2019 τα άλλαξαν όλα. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να επανέλθει, με πρόσθετο διάλογο και τη συνδρομή επιστημόνων και των φορέων τους. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΝΔ με την προσφυγή της στη βία, ακυρώνει κάθε διάλογο, επιλέγοντας να τσιμεντοποιήσει την πλατεία, με προφανή ιδεολογικά κίνητρα».

Αστυνομική βία

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Φίλη στο facebook έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της αστυνομικής βίας, των υποκλοπών και της ακρίβειας, μετά τα χημικά στη μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη και τις αποτυχημένες απόπειρες να εγκαταστήσει νέο αστυνομικό σώμα στα Πανεπιστήμια, χτύπησε τη μεγάλη διαδήλωση των κατοίκων Εξαρχείων. Που διαδήλωναν ειρηνικά κόντρα στην απόφασή της να καταστρέψει την πλατεία τους αντί να αναζητήσει άλλη λύση για την κατασκευή του μετρό.

Ιδεολογικά κίνητρα της ΝΔ

»Στο σημείο αυτό, θυμίζω: όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιήθηκε πόσο λάθος ήταν ο σχεδιασμός της Αττικό Μετρό για σταθμό στην πλατεία, αυτός άλλαξε. Και μετά από διάλογο και συγκρότηση σχετικής Επιτροπής που εξέτασε τρεις εναλλακτικές λύσεις, κατέληξε να χωροθετηθεί ο σταθμός στη συμβολή Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα.

»Οι εκλογές του 2019 τα άλλαξαν όλα.

»Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να επανέλθει, με πρόσθετο διάλογο και τη συνδρομή επιστημόνων και των φορέων τους. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΝΔ με την προσφυγή της στη βία, ακυρώνει κάθε διάλογο, επιλέγοντας να τσιμεντοποιήσει την πλατεία, με προφανή ιδεολογικά κίνητρα.

Να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από την πλατεία
»Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων! Ζητάμε να απομακρυνθούν αμέσως τα ΜΑΤ από την πλατεία και να σταματήσει η περίφραξη και η καταστροφή της. Το έργο του μετρό να προχωρήσει, η ιστορική πλατεία να προστατευτεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

»Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και θα φύγει. Με τους αγώνες του λαού σήμερα και με την ψήφο του σύντομα στις εκλογές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.