ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Φίλης για Τέμπη: «Φαίνεται ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη από το πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την υπόθεση»

«Βλέπουμε ότι ανακρούσει πρύμναν ο Άρειος Πάγος και ζητάει να υπάρξει περαιτέρω έρευνα, να μην κλείσει, να υπάρξει νέος πραγματογνώμονας» είπε

Ν.Φίλης για Τέμπη: «Φαίνεται ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη από το πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την υπόθεση»

Ο Νίκος Φίλης, ο πρώην υπουργός και στέλεχος Αριστεράς, μιλώντας για το έγκλημα στα Τέμπη έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.

«Χθες υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και στη Λάρισα και Θεσσαλονίκη και αλλού». ανέφερε ο Ν.Φίλης σχολιάζοντας τις εικόνες με τους χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στους δρόμους ένα χρόνο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Φαίνεται ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη»

Μιλώντας για τον ρόλο της Εξεταστικής Επιτροπής ο πρώην υπουργός ζήτησε «να μην υπάρξει συγκάλυψη στο θέμα των Τεμπών», διότι όπως είπε στην EΡT «φαίνεται ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη. Φαίνεται πως έκλεισε άρον άρον η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή και δεν περίμεναν να έρθει το πόρισμα του ειδικού ανακριτή, ώστε να εκτιμηθούν τα στοιχεία αυτά».

Η «απόπειρα συγκάλυψης», όπως την χαρακτήρισε «φαίνεται από τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή, ο οποίος δεν συναισθάνεται τη βαριά ευθύνη που έχει γι’ αυτά τα οποία συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του εγκλήματος στα Τέμπη. Φαίνεται από το πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την υπόθεση ό,τι έχει λήξει το θέμα των Τεμπών και φαίνεται επίσης και από τη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης».

Εστιάζοντας τον επώδυνο αγώνα για δικαίωση στη μνήμη των νεκρών που κάνουν οι συγγενείς τους ο κ. Φίλης σχολίασε την στάση της Δικαιοσύνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε ότι ανακρούσει πρύμναν ο Άρειος Πάγος και ζητάει να υπάρξει περαιτέρω έρευνα, να μην κλείσει, να υπάρξει νέος πραγματογνώμονας».

Σχολιάζοντας τις μαζικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «χθες είδαμε μια κοινωνική δυσαρέσκεια να βγαίνει στους δρόμους, κάτι σαν κοινωνική αντιπολίτευση, σε αντίστιξη προς την πολιτική που δεν υπάρχει και πολύ ισχυρή σήμερα στη Βουλή. Αλλά η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι πραγματικότητα λίγους μήνες μετά τις εκλογές».

Αλλάζοντας θέμα ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των φοιτητών για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων λέγοντας ότι οι κοινωνική δυσαρέσκεια αποτυπώθηκε και στο μεγάλο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο το εκπαιδευτικό. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση τα έχει βρει μπαστούνια» μια και ο κόσμος είναι κατά της ίδρυσής των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Σε άλλη τοποθέτησή του ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι «θα πάμε σε δίδακτρα και στα δημόσια Πανεπιστήμια».

«Η Αριστερά περνάει τη δική της κρίση»

Mιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με αφορμή τα όλα όσα έγιναν στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, ο Ν.Φίλης δήλωσε ότι «η Αριστερά περνάει τη δική της κρίση». Αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην παρέμβαση που έκανε δήλωσε ότι «δεν μπορεί να φταίνε οι άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην φταίει ο Τσίπρας».

Ερωτηθείς εάν θα ξαναγύριζε στο κόμμα από το οποίο αποχώρησε εάν έφευγε ο Σ.Κασσελάκης ο Ν.Φίλης απάντησε ότι «δεν είναι σωστό να μιλάμε γι’ αυτό όταν χθες επιβεβαιώθηκε ξανά. Είναι λάθος». Μιλώντας για την κρίση που υπάρχει στην Αριστερά υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να καλυφθεί με σόουμαν της μεταπολιτικής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με το εάν διαβλέπει ότι θα φύγουν μέλη και ψηφοφόροι από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάνε στη Νέα Αριστερά αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις λέγοντας ότι ο πολίτης «βλέπει τον εκφυλισμό αυτού του χώρου και έχει επιλογή να κάνει τις επιλογές του». Kαι όπως είπε το «διάβημα της Νέας Αριστεράς δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, παρότι προκύψαμε από εκεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.