«Άρση εμπιστοσύνης» του ΣΥΡΙΖΑ στη νυν «ελληνική δικαιοσύνη»: «Ο Ν.Παππάς θα κριθεί από τον λαό» – Θα είναι κανονικά υποψήφιος

Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου θα κριθεί από τον λαό στο πλαίσιο των εκλογών

«Άρση εμπιστοσύνης» του ΣΥΡΙΖΑ στη νυν «ελληνική δικαιοσύνη»: «Ο Ν.Παππάς θα κριθεί από τον λαό» – Θα είναι κανονικά υποψήφιος

Με μία κίνηση που ουσιαστικά αίρει την εμπιστοσύνη στο σύστημα της νυν ελληνικής δικαιοσύνης, θεωρώντας ότι αυτό ελέγχεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του καταδικασμένου από το ειδικό δικαστήριο Νίκου Παππά στις ερχόμενες εκλογές.

Στη πράξη αυτό σημαίνει άρση της εμπιστοσύνης στους δικαστές του ειδικού δικαστ και συνακόλουθα στην ελληνική δικαιοσύνη, υιοθετόντας την άποψη ότι «υπηρετούν τις πολιτικές σκοπιμότητες της ΝΔ».

Αυτό ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, λίγη ώρα μετά την καταδικαστική απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Παππάς διώκεται για μια υπόθεση η οποία έβαλε χρήματα στα  δημόσια ταμεία, είπε τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στα ειδικά δικαστήρια πηγαίνουν άνθρωποι που έχουν καταχραστεί χρήμα στην προκειμένη περίπτωση γέμισαν τα δημόσια ταμεία με χρήμα από την απόφαση αυτή, να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Και αναρωτιέμαι όσοι υπάρχουν έξω και διασπαθίζουν δημόσιο χρήμα τι απόφαση θα έπρεπε να πάρει το ειδικό δικαστήριο».

Αναφερόμενη μάλιστα στην υπόθεση της κ. Νικολάου η κ. Τσαπανίδου επεσήμανε ότι «δεν συγκρίνονται οι δύο περιπτώσεις καθώς η κ. Νικολάου κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα».

Την πλήρη υποστήριξή του στον πρώην υπουργό εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια με τριετή αναστολή.

«Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια».

«Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει πως «αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;

Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;

Ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού.

Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από το γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Oμόφωνα το Δικαστήριο διαβίβασε στον εισαγγελέα την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για περαιτέρω έρευνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.