ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς ο «φρέσκος» Σ.Κασσελάκης έκανε την ανατροπή και γιατί φοβούνται στη ΝΔ – Το «παιχνίδι» που κερδίζει ο Α.Τσίπρας

Μέσα σε έναν μόνο μήνα κατάφερε να δημιουργήσει το όνομά του στην πολιτική ζωή του τόπου

Πώς ο «φρέσκος» Σ.Κασσελάκης έκανε την ανατροπή και γιατί φοβούνται στη ΝΔ – Το «παιχνίδι» που κερδίζει ο Α.Τσίπρας

Ωραίος, ψηλός, νέος και με προοδευτικές ιδέες: Αυτά γράφαμε στο pronews.gr για τον Στέφανο Κασσελάκη λίγες ώρες αφότου ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ένας -μέχρι τότε- άγνωστος για τους περισσότερους Έλληνες κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντικαθιστώντας τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η πρώτη του «νίκη», όπως σημειώσαμε στο pronews.gr, ήταν απέναντι στις στοιχηματικές εταιρείες, τις οποίες «έριξε στον κουβά», καθώς δεν πίστευαν ότι ήταν το φαβορί για τη νίκη. Η δεύτερη νίκη του θέλει να είναι απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία εκπροσωπεί την «Ομπρέλα» και κυρίως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν το κόμμα να κινηθεί… προς τα Αριστερά.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Α.Τσίπρα γράφαμε για την πιθανότητα ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα δικό του κόμμα, το οποίο να κινείται πιο πολύ προς το κέντρο και αποτελείται από άτομα απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Αυτό ίσως να μην χρειαστεί να γίνει, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ικανός να κάνει το ίδιο στον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μάλιστα ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον Α.Τσίπρα: Είναι άφθαρτος πολιτικά! 

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει ηγετικά στοιχεία, όπως ο Α.Τσίπρας, δείχνει ότι γνωρίζει το «παιχνίδι» της δημοσιότητας, ενώ την ίδια ώρα δεν έχει την πλάτη του μια σειρά από πολιτικές αποτυχίες.

Ναι, έχει αρκετές πιθανότητες να είναι αυτός που θα φέρει τη νέα πνοή στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στη Νέα Δημοκρατία (αλλά και στο ΠΑΣΟΚ) και γι’ αυτό διαρρέονται συνεχώς διάφορες φήμες για το παρελθόν του.

Όσον αφορά αν έχει τη στήριξη του Α.Τσίπρα; Ανοιχτά όχι, όμως είναι ξεκάθαρο ότι σιωπηρά την έχει. Είχαμε αναφερθεί στην παρουσία του πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε και τις τοποθετήσεις πολλών μελών της «Ομπρέλας» κατά του τέως αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος σχολίασε το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος δεν έχει τοποθετηθεί επάνω σε όσα ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου στο τελευταίο της βίντεο, τονίζοντας πως έτσι αφήνει τον Στέφανο Κασσελάκη να τον εργαλειοποιεί.

«Έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να βγει και μέχρι την Κυριακή να κάνει μια δήλωση και όχι μέσω άλλων», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με έναν διχαστικό λόγο να λέει «κάποιοι δεν θέλαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουν». Και να βγαίνει χθες δια του Καρτερού ο Τσίπρας και λέει «σιγά εγώ μην ασχολιόμουν με την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών», συμπλήρωσε.

Αλλά και ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα για το ζήτημα του περιβόητου sms. «Έπρεπε ο Τσίπρας να διαψεύσει αμέσως αυτούς τους αλητήριους που έγραψαν αυτό το δημοσίευμα» είπε και συνέχισε λέγοντας πως η διάψευση μέσω Καρτερού έξι ημέρες μετά το δημοσίευμα και αφού έχουν γίνει οι εκλογές δεν αρκεί. Μάλιστα, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να παρέμβει έστω και τώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε το κόμμα σε ποσοστά αρκετά χαμηλά και σίγουρα όλα έδειχναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τη δυναμική να επιστρέψει στην εξουσία, τουλάχιστον όχι άμεσα. Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να «ανοίξει» ξανά το κόμμα προς το κέντρο και να ζητήσει την ψήφο πολιτών που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ξέχασαν τα σοβαρά λάθη που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην εξουσία.

Αν θα το καταφέρει; Άγνωστο. Σίγουρα όμως ο πρώην βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας «όταν ένας άνθρωπος μέσα σε έναν μήνα έρχεται και παίρνει αυτό το ποσοστό δεν του ζητάς να πει το πρόγραμμά του, του ζητάς αυτόγραφο και τον φυλάς σαν κόρη οφθαλμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό πρέπει να κάνουν, αν θέλουν να κυβερνήσουν ξανά. Άλλωστε αρκετές ισχυρές προσωπικότητες στηρίζουν την υποψηφιότητά του, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.