Τα κακώς κείμενα δεν θίγονται...

Σύντομη συνάντηση με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις είχε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καπιτώλιο, μετά την ομιλία-ντροπή του Πρωθυπουργού στη κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου όπου προχώρησε σε δηλώσεις δουλοπρέπειας προς τις ΗΠΑ και άγνοιας της ελληνικής Ιστορίας.

Σύμφωνα με την αμερικανική ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκε η «ισχυρή συμμαχία» μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ και  η «κοινή δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες, τους διεθνείς κανόνες και το κράτος δικαίου».

Συμφωνείτε με την θέση που εξέφρασε ο Κ.Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι η Μαριούπολη είναι το «νέο Μεσολόγγι»;

  • Όχι (93%, 30,383 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 338 Votes)
  • Ναι (4%, 1,278 Votes)
  • Ίσως ναι (1%, 303 Votes)
  • Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ (1%, 266 Votes)

Σύνολο ψήφων: 32,568

Loading ... Loading ...

Κατά τον Λευκό Οίκο, συζήτησαν επίσης «θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή». Ούτε μισή γραμμή αναφορά για την Τουρκία.

Η Τουρκία δεν αναφέρεται πουθενά.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

Η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Η Αντιπρόεδρος της έδωσε τα συγχαρητήριά της για τα 201 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας και επιβεβαίωσε τη ισχυρή συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, καθώς και την κοινή μας δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες, τους διεθνείς κανόνες και το κράτος δικαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευχαρίστησε επίσης τον Πρωθυπουργό για τη σθεναρή υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και την αλληλεγγύη απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα και για τη συμβολή της Ελλάδας στις προσπάθειες της Ευρώπης να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.