ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το αμερικανικό fund της CVC μπαίνει στα media ως «αντίβαρο» του Μαξίμου στον Ε.Μαρινάκη – Ξεκίνησαν οι «εχθροπραξίες»

Ένα «power game» με κρίσιμες πολιτικές προεκτάσεις, ο ALPHA, η Nova και το Metropolitan

Το αμερικανικό fund της CVC μπαίνει στα media ως «αντίβαρο» του Μαξίμου στον Ε.Μαρινάκη – Ξεκίνησαν οι «εχθροπραξίες»

Επανέναρξη «εχθροπραξιών» είχαμε μεταξύ του ομίλου CVC και του ομίλου Μαρινάκη.

Η ανακωχή που είχε συναφθεί πριν από περίπου 6 μήνες, αρχικά διαταράχτηκε με την περίφημη «γνωμάτευση» Χουάνκαρ, σε ότι αφορά την κροτίδα που έπεσε δίπλα του στο γήπεδο Καραϊσκάκη κατά την διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, αλλά το ενδιαφέρον της CVC να επεκταθεί στα media και στις επικοινωνίες με αγορά ή πλειοψηφική συμμετοχή στη NOVA (συνδρομητική πλατφόρμα και WIND, αλλά και στην τηλεόραση του ALPHA) θεωρήθηκε casus belli-και ορθώς-από τον όμιλο Μαρινάκη που τους βλέπει πλέον ως «απειλή».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο μεσημβρινό δελτίο του MEGA υπήρξε «αφιέρωμα» στο νοσοκομείο «Metropolitan του Νέου Φαλήρου που αποτελεί την ναυαρχίδα της CVC στον χώρο της Υγείας (στην οποία πάντως ανήκουν και το θεραπευτήριο «Υγεία» και το «Gerneral» και μαιευτήριο «Μητέρα» κ.λ.π.).

Το ρεπορτάζ μιλούσε για «παράνομη λειτουργία» του ενός από τα δύο κτίρια του «Metropolitan» επί σειρά ετών και ζητούσε ουσιαστικά την αφαίρεση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Στα άδυτα του Μαξίμου κάποιοι θεωρούν ότι η CVC μπορεί να παίξει το ρόλο της «αντίρροπης» δύναμης απέναντι στον όμιλο Μαρινάκη ο οποίος εσχάτως κάνει «νερά» στην κυβέρνηση με τη γραμμή των περισσότερων ΜΜΕ του (είναι μακράν το μεγαλύτερο συγκρότημα ΜΜΕ στην Ελλάδα) να ασκούν ένα σαφή αντιπολιτευτικό λόγο αν και όχι οξύ-ακόμα.

Η απόκτηση συμμετοχής στον ALPHA ή συνολικής εξαγοράς της τηλεόρασης του ALPHA ο οποίος συνδιοικείται από τον όμιλο Βαρδινογιάννη και τον όμιλο SOLAK, του Σέρβου μεγιστάνα των μίντια στα Βαλκάνια Ντράγκαν Σόλακ (κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγει «ατυχήματα» στην Σερβία όπου είναι σφοδρά αντιπολιτευόμενος στην κυβέρνηση Βούτσιτς) έχει κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη από τον επικεφαλής της CVC στην Ελλάδα Άλεξ Φωτακίδη και έχει αποσπάσει το «πράσινο φως».

Το ερώτημα γιατί θα πρέπει να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για την επέκταση του οποιουδήποτε επιχειρηματία στον χώρο των media έχει απαντηθεί εδώ και καιρό:

Για να ανοίξει η «κάνουλα» της διαφημιστικής αγοράς απαιτείται η έγκριση του Μαξίμου η οποία δε δίνεται αν προηγουμένως δεν εγκριθεί μία εξαγορά στον χώρο των media προσωπικά από τον Κ.Μητσοτάκη.

Άλλωστε η κατάσταση στην διαφημιστική αγορά και οι οικονομικές πιέσεις που ασκούν στα αντιπολιτευόμενα media αποτέλεσαν μέρος της απόφασης  του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα.

Η αγορά του ALPHA αλλά και της Nova από το αμερικανικό fund της CVC το οποίο κατέχει και το 15% έως και το 20% της ΔΕΗ θα δημιουργούσε ένα «μπλοκ» το οποίο θα είχε και επικοινωνιακή προστασία απέναντι σε ενοχλητικούς «αντάρτες» τύπου Μαρινάκη θεωρούν στο Μαξίμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το θέμα θα επανέλθουμε πολύ σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.