ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το σκάνδαλο της Νοvartis ο πράκτορας του FBΙ και οι «ντρίπλες» του Γ.Οικονόμου

Ούτε μία κουβέντα για το πως θα διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις από την εταιρεία

Το σκάνδαλο της Νοvartis ο πράκτορας του FBΙ και οι «ντρίπλες» του Γ.Οικονόμου

Το σκάνδαλο της Novartis (αυτό που για πολλούς δεν… υπάρχει), είναι γεγονός ότι ενοχλέι πολύ την κυβέρνηση Μητσοτάκης.

Ειδικά μετά την αγνόηση εκ μέρους της χώρας μας του αναπληρωτή νομικού συμβούλου της αμερικανικής πρεσβείας και πράκτορα του FBI, που προσφέρθηκε να εισφέρει στην έρευνα, η απορία που υπάρχει σε όλους είναι πώς η χώρα μας διεκδικεί από την εταιρία αποζημιώσεις; Με ποιον τρόπο;

Στις ΗΠΑ πλήρωσε 350.000.000.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτήθηκε αν φοβάται «μήπως αδυνατίσει η ελληνική διεκδίκηση έναντι της εταιρίας» και «πώς θα διασφαλιστεί ότι τέτοιου είδους παραλείψεις δεν θα αδυνατίσουν τις ελληνικές αξιώσεις».

Όπως είπε, «η ελληνική Πολιτεία θα διεκδικήσει με τον πιο άρτιο και ολοκληρωμένο φάκελο -γι’ αυτό, άλλωστε, προετοιμαζόμαστε όλο το προηγούμενο διάστημα, με πολύ μεθοδευμένες κινήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία- τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε από την εταιρία Novartis. Ολα τα υπόλοιπα, σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που κάνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση ούτε παρεμβαίνει ούτε σχολιάζει», αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», τον Νοέμβριο του 2019 ο αναπληρωτής νομικός σύμβουλος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα και πράκτορας του FBI Βιέτ Ενγκουγέν απέστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου e-mail, με το οποίο ζητούσε να «βοηθήσει» στις έρευνες για το σκάνδαλο Novartis. Κάτι που τελικά δεν συνέβη ποτέ.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.