ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βουλή: «Επιστροφή στη δράση» – Την Πέμπτη η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών

Βουλή: «Επιστροφή στη δράση» – Την Πέμπτη η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών

Την επόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου θα διεξαχθεί, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού, συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Παράλληλα, η Βουλή θα αρχίσει σιγά-σιγά να χαλαρώνει τα αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν όταν αποφασίστηκε η καραντίνα καθώς αυξάνεται η παρουσία των βουλευτών στο κοινοβούλιο ενώ επιστρέφουν οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Κατατίθεται σήμερα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Η διαρκής επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θα το επεξεργαστεί σε τρεις συνολικά συνεδριάσεις, ξεκινώντας από τη Τρίτη 28 Απριλίου και ώρα 11.00’.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου, θα διεξαχθούν οι δύο επόμενες συνεδριάσεις, και συγκεκριμένα στις 11.00’, θα γίνει η ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και στις 14.00’ θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση κατ’ άρθρο και η β’ ανάγνωση, σε μία συνεδρίαση.

Σχετικά με τους Βουλευτές που θα συμμετέχουν στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, εκτός από τους Εισηγητές, από τους Ειδικούς Αγορητές και από τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους θα προστεθεί και ένας κύκλος έξι Βουλευτών – μελών της Επιτροπής (θα αντιστοιχεί ένας σε κάθε κόμμα) καθ’ υπόδειξη των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις, με την κανονική διαδικασία που προβλέπει την πρώτη ημέρα τη συζήτηση επί της αρχής και τη δεύτερη, τη συζήτηση επί των άρθρων, των τροπολογιών καθώς και την ψήφιση επί του συνόλου. Οι ημέρες είναι η Δευτέρα 4 Μαΐου, ώρα 11.00’ και η Τρίτη 5 Μαΐου, ώρα 10.00’.

Στις συνεδριάσεις θα τοποθετηθούν οι έξι γενικοί εισηγητές και ειδικοί αγορητές, οι έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ενώ τα κόμματα, θα εκπροσωπηθούν κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής τους δύναμης, και με έναν κύκλο εικοσιπέντε ομιλητών, ως εξής: Δέκα τρεις ομιλητές από τη Νέα Δημοκρατία, επτά ομιλητές από τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο από το Κίνημα Αλλαγής και από ένας ομιλητής από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Διευκρινίζεται ότι οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες θα υποδείξουν τους εικοσιπέντε ομιλητές τους, οι οποίοι θα λαμβάνουν το λόγο με εναλλαγή.

Επιστρέφει η προανακριτική για την υπόθεση Novartis
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνεδρίαση δύο επιτροπών: Η πρώτη, αφορά στην εκπνοή των προβλεπομένων από το Σύνταγμα προθεσμιών για την άρση βουλευτικής ασυλίας και η σύγκληση της επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Η δεύτερη, αφορά την ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, η οποία πρέπει να παραδώσει την έκθεσή της μέχρι τις 20 Μαΐου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, έχει αποστείλει πρόσκληση για τη διεξαγωγή συνεδρίασης την επόμενη Πέμπτη, 30 Απριλίου προκειμένου να συνεχίσουν και να περατώσουν το έργο της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εν λόγω Επιτροπή θα συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση και όλες οι συνεδριάσεις της, θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα της Γερουσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.