ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζ.Κωνσταντοπούλου για ανεξαρτητοποιημένους βουλευτές: «Μια οικογένεια έχει το 25% των εδρών; Έχουν δύο μέρες διορία»

Μ.Χουρδάκης-Α.Παπαϊωάννου κρατούν τις έδρες τους

Ζ.Κωνσταντοπούλου για ανεξαρτητοποιημένους βουλευτές: «Μια οικογένεια έχει το 25% των εδρών; Έχουν δύο μέρες διορία»

«Δεν έχει προηγούμενο μια οικογένεια να σφετερίζεται το 25% των εδρών ενός κόμματος» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Αρετής Παπαϊωάννου και την αποπομπή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Μιχάλη Χουρδάκη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταλόγισε στον Μιχάλη Χουρδάκη ότι έκανε «στροφή από την ατζέντα της Πλεύσης Ελευθερίας», ενώ στην Αρετή Παπαϊωάννου ότι σφετερίζεται μία έδρα που δεν της ανήκει.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έστειλε με ανακοίνωσή της τελεσίγραφο δύο ημερών στους δύο ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές, μητέρα και γιο, να παραδώσουν την έδρα τους.

Ως γνωστόν, μετά την κόντρα και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη, ακολούθησε και η μητέρα του, Αρετή Παπαϊωάννου, η οποία αποχώρησε με αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «τα πράγματα δεν θα αφεθούν στην τύχη τους» εάν οι δύο βουλευτές δεν παραδώσουν εντός 2 ημερών την έδρα τους, χωρίς όμως να θελήσει να γίνει πιο συγκεκριμένη για τις επόμενες νομικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε ότι δεν έχουν υπογράψει άλλοι βουλευτές τέτοια υπεύθυνη δήλωση που είχε υπογράψει η κυρία Παπαϊωάννου, αλλά -όπως είπε- όλοι έχουν δεσμευθεί ηθικά ότι, εάν τους ζητηθεί, θα παραδώσουν την έδρα τους στο κόμμα.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ότι η κυρία Παπαϊωάννου «δεν ήταν στους αρχικούς σχεδιασμούς να είναι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», «υπήρχαν επιφυλάξεις», καθώς «δεν ήταν δεδομένη η επάρκεια και η παραμονή στα καθήκοντά της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η εκλογή της κ. Παπαϊωάννου προέκυψε από την αβεβαιότητα που υπήρξε σχετικά με την εκλογή βουλευτού στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης από την κατανομή εδρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.