ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ρομπότ Dextre θα ανεφοδιάζει με καύσιμα τους δορυφόρους σε τροχιά σύμφωνα με την NASA

Το ρομπότ Dextre θα ανεφοδιάζει με καύσιμα τους δορυφόρους σε τροχιά σύμφωνα με την NASA

То καναδικό ρομπότ Dextre, που βρίσκεται σε λειτουργία στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), ξεκινά το πρώτο πείραμα για να δοκιμάσει τον αυτόματο ανεφοδιασμό δορυφόρων σε τροχιά, ανακοίνωσε η NASA.

Το ρομπότ Dextre, που διευθύνεται από τη Γη, θα προσπαθήσει να ανοίξει τις βαλβίδες, να συνδέσει σ’ αυτές σωλήνα ανεφοδιασμού και να εκχύσει υγρό, που θα μιμείται τα καύσιμα.

Οι χειρισμοί αυτοί θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του ειδικού πειραματικού συστήματος Robotic Refueling Mission, ενός «κουτιού» μεγέθους πλυντηρίου ρούχων στην εξωτερική επιφάνεια του ΔΔΣ, που διαθέτει διάφορα είδη βαλβίδων και άλλα εξαρτήματα.

Ο ανεφοδιασμός και η επισκευή των δορυφόρων σε τροχιά, θα αυξήσουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής των διαστημικών συσκευών, γεγονός, που θα επιτρέψει να εξοικονομηθούν δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία δαπανώνται σήμερα για τη συντήρηση των δορυφορικών συστημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.