Αυτό είναι το νέο λειτουργικό σύστημα με το οποίο απαντάει η Huawei στην απαγόρευση Ν.Τραμπ: «Θα επικρατήσουμε» (βίντεο)

Αυτό είναι το νέο λειτουργικό σύστημα με το οποίο απαντάει η Huawei στην απαγόρευση Ν.Τραμπ: «Θα επικρατήσουμε» (βίντεο)

Η Huawei αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το νέο της λογισμικό από το επόμενο φθινόπωρο έως την επόμενη άνοιξη, το αργότερο.

Ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο ο Ceo της Huawei, είχε ανακοινώσει ότι η εταιρεία είχε ξεκινήσει να αναπτύσσει ένα δικό της λειτουργικό σύστημα, ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κίνηση των ΗΠΑ.

Το όνομα αυτού του λειτουργικού πιθανότατα θα είναι «Hongmeng».

Ο κινεζικός κολοσσός τεχνολογίας αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του «Hongmeng», διότι στις 16 Μαΐου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο η κυβέρνησή του κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως προς τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και ανήγγειλε τη λήψη μέτρων για την προστασία τους, κίνηση που άνοιξε τον δρόμο για να απαγορευτεί η πρόσβαση της Huawei στις τηλεπικοινωνιακές δομές της χώρας.

Το διάταγμα απαγορεύει σε αμερικανικές εταιρείες τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που η Ουάσινγκτον διατείνεται πως εγείρει απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Επιπλέον, στις 20 Μαΐου η Google ανακοίνωσε, πως αποκλείει τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

Επομένως, η εταιρεία χρειάζεται ένα νέο δικό της λειτουργικό σύστημα που θα εξυπηρετεί τα εκατομμύρια των πελατών της.

Σύμφωνα με το huaweicentral.com, ο CEO της εταιρείας ανακοίνωσε πως το λειτουργικό θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο φθινόπωρο μέχρι το αργότερο την επόμενη άνοιξη, ενώ θα είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές των Android και θα χρησιμοποιείται από όλες τις συσκευές της Huawei και της Honor (smartphones, τηλεοράσεις, τάμπλετ, ρολόγια κ.λ.π.

Ωστόσο, το ίδιο το σύστημα θα έχει αρκετές διαφορές στη δομή και την αρχιτεκτονική του σε σχέση με το Android.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.