ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Arianespace: Σήμερα η εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Soyuz με δορυφόρο των ΗΑΕ

Arianespace: Σήμερα η εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Soyuz με δορυφόρο των ΗΑΕ

Η Arianespace, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου την πραγματοποίηση εκτόξευσης διαστημικού πυραύλου μεταφοράς Soyuz, ο οποίος θα θέσει σε τροχιά τον δορυφόρο επιτήρησης Falcon Eye-2 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Στις 29 Νοεμβρίου, η Arianespace θα πραγματοποιήσει από το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας (CSG) στη Γαλλική Γουιάνα, την όγδοη εκτόξευση του έτους. Αυτή η αποστολή θα είναι η τρίτη που πραγματοποιείται φέτος με το όχημα Soyuz, με τα δύο προηγούμενα να έχουν εκτοξευθεί από τη Ρωσία» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με την Arianespace, η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τις 22:33 μ.μ. τοπική ώρα την Κυριακή (01:33 GMT τη Δευτέρα).

Η εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Soyuz με τον αραβικό οπτικό-ηλεκτρονικό δορυφόρο παρακολούθησης Falcon Eye-2 από το Διαστημικό Κέντρο Κούρου, είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω δυσλειτουργίας στο ανώτερο στάδιο του Fregat-M. Αργότερα, το Διαστημικό Κέντρο Κούρου στη Γαλλική Γουιάνα έκλεισε προσωρινά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και η εκτόξευση αναβλήθηκε ξανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Falcon Eye-2 είναι ο δεύτερος δορυφόρος αναγνώρισης που κατασκευάστηκε από την Thales Alenia Space για τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.