ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εντυπωσιακό: Δείτε πως είναι η «καρδιά» του γαλαξία μας (φώτο)

Εντυπωσιακό: Δείτε πως είναι η «καρδιά» του γαλαξία μας (φώτο)

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από την «καρδιά» του γαλαξίας, μια από τις πάνω από 370 φωτογραφίες του διαστήματος που έχουν καταχωρηθεί στο αρχείο του το Διαστημικό Αστεροσκοπείο Ακτινών X Chandra.

To γραφικό της NASA με τα πράσινα και μωβ κυκλάκια και τα κόκκινα τετραγωνικά, δείχνουν το μαγευτικό μωσαϊκό χρωμάτων, που αποτελούν «έκρηξη» αέριων μαζών και μαγνητικών πεδίων.

https://twitter.com/NASA/status/1398059950065262593

Ο Ντάνιελ Γουάνγκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης εξήγησε σχετικά: «Αυτό που βλέπουμε στην εικόνα είναι ένα βίαιο ή ενεργητικό οικοσύστημα στο κέντρο του γαλαξία μας».

Μάλιστα, ο ειδικός πρόσθεσε πως: «υπάρχουν πολλά υπολείμματα εκρήξεων σουπερνόβα, μαύρες τρύπες και αστέρες νετρονίων εκεί. Κάθε κουκκίδα ακτίνων Χ αντιπροσωπεύει μία ενεργητική πηγή, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στο κέντρο».

Ο συνδυασμός των καθηλωτικών χρωμάτων του Milky Way δεν αντικατοπτρίζει την «αβάσταχτη ελαφρότητα του Είναι» αλλά «τη μηδαμινότητά μας μπροστά στο Σύμπαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.