Μήπως σας έχουν χακάρει το Gmail, το Facebook ή το iCloud; – Πώς θα το καταλάβετε

Τι κάνουμε αν έχει παραβιαστεί η ασφάλεια της συσκευής

Μήπως σας έχουν χακάρει το Gmail, το Facebook ή το iCloud; – Πώς θα το καταλάβετε

Μήπως το τελευταίο διάστημα το κινητό, το laptop ή ο υπολογιστής σας έχουν αρχίσουν να κολλάνε χωρίς λόγο; Αν ναι, τότε είναι πολύ πιθανό να σας έχουν χακάρει.

Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις που έρχονται fake προειδοποιητικά pop-ups όταν χρησιμοποιούμε τον browser μας.

Κάτι ακόμη που πρέπει να μας ανησυχήσει, στα social media αυτήν τη φορά, είναι τα τυχαία μηνύματα που λαμβάνουν οι άλλοι από εμάς, χωρίς να τα έχουμε στείλει ποτέ.

Φυσικά, ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε τις ειδοποιήσεις που μπορεί να μας στέλνει η συσκευή μας και, συγκεκριμένα, το antivirus μας.

Τι κάνουμε αν έχει παραβιαστεί η ασφάλεια της συσκευής

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους αντιμετώπισης του παραπάνω, είναι να κάνουμε επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

Παράλληλα, αν το antivirus μας κάνει έλεγχο και εντοπίσει ύποπτα προγράμματα, δεν έχουμε παρά να τα διαγράψουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν το πρόβλημα επιμείνει, καλό είναι να έρθουμε σε επαφή με κάποιον ειδικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.