ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Roblox: Το video game που όλοι οι γονείς θεωρούν… επικίνδυνο

Γιατί έχει τρομοκρατήσει όλους τους γονείς;

Roblox: Το video game που όλοι οι γονείς θεωρούν… επικίνδυνο

Το παρακάτω σκηνικό λαμβάνει χώρα σε μια πλατφόρμα παιχνιδιών για παιδιά.

Ένας γuμνός άνδρας, που φορά μόνο ένα κολάρο σκύλου ξαπλώνει στο πάτωμα μετά από τις οδηγίες μιας γυναίκας με στολή. Δύο στρίπερ χορεύουν δίπλα σε ένα μπαρ.

Μια ομάδα έχει συγκεντρωθεί γύρω από ένα ζευγάρι που κάνει ανοιχτά σεξ, παρακολουθεί και σχολιάζει περιστασιακά. Eνας άνδρας φοράει ναζιστική στολή.

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά παιχνίδια στον κόσμο. Το Roblox είναι μια πλατφόρμα online παιχνιδιού που επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια και να παίζουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων παιχνιδιών που δημιουργούνται από άλλους χρήστες. Διαφημίζεται ως «πλατφόρμα φαντασίας».

Εκτός του ότι μπορούν να γίνουν αγορές μέσω κάρτας, το παιχνίδι επιτρέπει ιδιωτικά μηνύματα μεταξύ ανώνυμων χρηστών. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας απλώς κλικ στο όνομα χρήστη στο πλαίσιο συνομιλίας και ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ιδιωτική κουβέντα με ένα παιδί. Ταυτόχρονα, το παιδί μπορεί να συνδέσει τους λογαριασμούς του στα social και έτσι ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ακριβή στοιχεία είναι λίγο θολά, αλλά το 2020 το Roblox σύμφωνα με το Bloomberg έχει χρήστες παιδιά – και τα 2/3 όλων των παιδιών των ΗΠΑ μεταξύ εννέα και 12 ετών παίζουν αυτό το παιχνίδι – ή έστω το έχουν παίξει μια φορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.