ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Β.Πούτιν: Απαγόρευσε την εγκατάσταση νέων πύργων κινητής τηλεφωνίας 5G; – Τι αναφέρουν δημοσιεύματα

Κατεδαφίζονται και όσες βρίσκονται σε λειτουργία

Β.Πούτιν: Απαγόρευσε την εγκατάσταση νέων πύργων κινητής τηλεφωνίας 5G; – Τι αναφέρουν δημοσιεύματα

Τους πύργους κινητής τηλεφωνίας τεχνολογίας 5G  φέρεται να έχει απαγορεύσει ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απαγόρευσε τους πύργους κινητής τηλεφωνίας 5G στη Ρωσική Ομοσπονδία εν μέσω ανησυχιών ότι η τεχνολογία δεν είναι ιατρικά ασφαλής και έχει προκαλέσει το θάνατο μαθητών κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Οι συζητήσεις για τις αρνητικές επιπτώσεις του 5G δεν είναι καινούριες.

Για πάνω από μια δεκαετία, τα εναλλακτικά μέσα έχουν συνδέσει την τεχνολογία με μυριάδες ζητήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των ανοσοκατασταλτικών ασθενειών και της αναπαραγωγής ιών, χωρίς πάντως κάτι από αυτά να έχει αποδειχθεί.

Ωστόσο, η υπόσχεση του Πούτιν να διαλύσει τους υπάρχοντες υπερπύργους 5G δείχνει ότι οι κίνδυνοι της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας έχουν τις ρίζες τους περισσότερο στην πραγματικότητα παρά σε  συνωμοσία.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και τη Δύση, η Ρωσία δεν άρχισε να χτίζει πύργους από τη μια μέρα στην άλλη όταν η τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από την Qualcomm και το κινητό οικοσύστημα, έγινε διαθέσιμη το 2015. Από τότε, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ έχουν κατασκευάσει 150.000 πύργους. Συγκριτικά, η Ρωσία είχε μόνο 22, κυρίως στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια του COVID-19 και των Lockdown, με τα σχολεία κλειστά, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ επιτάχυναν την κατασκευή πύργων σε απόσταση αναπνοής από τα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα. Όταν τα σχολεία άνοιξαν ξανά, οι μαθητές είδαν ξαφνικά μεγάλα πιάτα 5G στον ορίζοντα και στις στέγες των σχολείων.

Μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας στη Ρωσία—MTS, Megafon, Rostelcom και Vimpel-Communications—μόνο η MTS ξεκίνησε την περιορισμένη ανάπτυξη 5G το 2021, τοποθετώντας πύργους στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Νοβοσιμπίρσκ, τις πιο πολυπληθέστερες πόλεις της Ρωσίας. με ενιαίο πύργο 15 μέτρα από παιδική χαρά δημοτικού σχολείου στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης.

Τον Απρίλιο του 2023, 16 μαθητές παρουσίασαν διάφορα συμπτώματα  (πυρετός, εμετοί, γατρεντερλογικα προβλήματα) αυτό που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε «ηλεκτρομαγνητική δηλητηρίαση».

Ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, με τη βοήθεια του υπουργείου Άμυνας, διέταξε μια ομάδα επιθεωρητών να αξιολογήσει τις συχνότητες μετάδοσης που προέρχονται από τους πύργους, οι οποίες, όπως συμπέραναν, παλμούσαν ηλεκτρομαγνητικά κύματα στην περιοχή 24-50 gigahertz.

Οι ρυθμιστικοί φορείς και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως έχουν δηλώσει ότι το εύρος είναι ασφαλές για τον άνθρωπο.

Όλοι οι πύργοι πάντως τεχνολογίας 5G φαίνεται ότι έχουν κατεδαφιστεί στην Ρωσία σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.