ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα σχέδια για το ελληνικό «Χιούστον» στην Καλαμάτα

Τα σχέδια για το ελληνικό «Χιούστον» στην Καλαμάτα

Μέσα στην κρίση φαίνεται πως οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, έψαχναν για λύσεις και προτάσεις που θα έφταναν σε άλλα επίπεδα.

Πριν καν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαγγείλει την Διαστημική Υπηρεσία, η προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ήδη σκέψεις και προτάσεις για το ελληνικό «Χιούστον» στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μάλιστα  η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με Επιτελείς της σε παρουσίαση της σχετικής πρότασης της εταιρείας Swiss Space Systems, η οποία έλαβε χώρα στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών το φθινόπωρο του 2013.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα», εκείνες τις ημέρες όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέτασε με την δέουσα προσοχή τη «σκοπιμότητα» της μετατροπής του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων για τουριστικούς σκοπούς!

Συγκεκριμένα, σε γραπτή απάντησή της προς τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρο που έθεσε το ερώτημα, η υπουργός απάντησε: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει με τη δέουσα προσοχή τη σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου των προβλέψεων της ισχύουσας νομοθεσίας».

Η κ. Γεννηματά σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ανακοίνωσε επίσης εκείνη την ημέρα, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη «Μεσσηνιακή Αμφικτυονία», μεταξύ των δραστηριοτήτων της οποίας είναι και η συνεργασία με τον καθηγητή αεροδιαστημικής Π. Παπαδόπουλο.

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, με έδρα την Καλαμάτα είναι «το συλλογικό όργανο έκφρασης των μεσσηνιακών σωματείων της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Συμμετέχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Μεσσηνίας καθώς και πολλοί ΟΤΑ της Μεσσηνίας», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.

Με το μνημόνιο, που υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου 2013, αναφέρει η κ. Γεννηματά, συμφωνήθηκε «η αμοιβαία στήριξη Ελλήνων για σπουδές σε υψηλού κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού στους τομείς της αεροναυτικής, αεροδιαστημικής, την περιβαλλοντική επιστήμη κ.ά., ώστε εν συνεχεία η εμπειρία και η γνώση αυτή να επαναπατριστεί, παρέχοντας τη βάση για έναν νέο τομέα ανάπτυξης».

Τοι ενδιαφέρον συνεχίστηκε και το επόμενο διάστημα με τον Περιφεριάρχη Πελλοπονήσου Πέτρο Τατούλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», να έχει επαφές με τον αστροφυσικό της NASA και καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο πανεπιστήμιο San Jose των ΗΠΑ, Περικλή Παπαδόπουλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και είχε μακρά συζήτηση μαζί του, με αντικείμενο την δημιουργία μεσογειακής διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα.

Στο ίδιο δημοσίευμα της 15ης Δεκέμβρη 2014 αναφέρεται πως ο κ. Τατούλης διαβεβαίωσε τον Μεσσήνιο καθηγητή, πως η Περιφέρεια ήταν έτοιμη για το εγχείρημα της διαστημικής πύλης, διότι πίστευε πως θα προσφέρει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, στρατηγικής σημασίας, στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης ο περιφερειάρχης είχε ανακοινώσει τότε πως στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ψηφιζόταν από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, που αποτελεί προϋπόθεση για τη διεκδίκηση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για λογαριασμό της χώρας, μεγάλου τμήματος χρηματοδότησης από τα 20 δισ. ευρώ του προγράμματος Gallileo της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη της διαστημικής επιστήμης…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.