ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κίνα: Mε ρομπότ θα λειτουργεί ολόκληρη πτέρυγα νοσοκομείου (φώτο)

Κίνα: Mε ρομπότ θα λειτουργεί ολόκληρη πτέρυγα νοσοκομείου (φώτο)

Η Κίνα είναι η χώρα απ’ όπου ξεκίνησε ο κορωνοϊός και πλέον προσπαθεί να ξεκουράσει το ιατρικό της προσωπικό που έχει δοκιμαστεί όλους αυτούς τους μήνες, αλλά και να το προστατέψει από τον ιό.

Για τον λόγο αυτό, πτέρυγα νοσοκομείου στη Γουχάν στελεχώθηκε με ρομπότ, που μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι και 20.000 ασθενείς.

Στη πτέρυγα με την ονομασία Smart Field Hospital βρίσκονται πάνω από 200 ασθενείς με κορωνοϊό και 12 ρομπότ με 5G συνδεσιμότητα τα οποία λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

https://twitter.com/YaTwitt3/status/1237554792848707590

Τα ρομπότ χωρίζονται σε έξι τύπους για διαφορετικές εργασίες και ήταν δωρεά από την CloudMinds, μία εταιρία έξυπνων ρομπότ βασισμένων στο cloud.

Οι εργασίες που έχουν αναλάβει στην πτέρυγα αφορούν την ασφάλεια, την καθαριότητα και την παροχή φαρμάκων και γευμάτων στους ασθενείς, ενώ μπορούν να μετρούν τη θερμοκρασία, τον καρδιακό παλμό και τα επίπεδα οξυγόνου του ασθενή.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία πλοήγησης μπορούν να αποφύγουν αυτόματα εμπόδια, ενώ με υπέρυθρες κάμερες και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μπορούν να αλληλεπιδρούν με ασθενείς.

Μάλιστα, ένα από τα ρομπότ που ονομάζεται Ginger παραδίδει μαθήματα χορού σε ασθενείς για να κρατά το ηθικό τους ψηλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.