ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Doomscrolling: Η νέα τάση στα social media που γνώρισε άνθιση μέσω πανδημίας

Doomscrolling: Η νέα τάση στα social media που γνώρισε άνθιση μέσω πανδημίας

Doomscrolling ονομάζεται η τάση να συνεχίζετε να σερφάρετε ή να παρακολουθείτε κάτι δυσάρεστο στο YouTube και στις ειδήσεις, παρόλο που αυτές οι ειδήσεις μπορεί να θεωρηθούν ως θλιβερές, απογοητευτικές ή να σας χαλάσουν τα κέφια ή ακόμη και τον ύπνο.

Και είναι λογικό, λέει ο Ken Yeager, PhD, ερευνητής και αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής που διευθύνει το Πρόγραμμα “Στρες, Τραύμα και Ανθεκτικότητα” στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο, το doomscrolling να είναι σε έξαρση το 2020.

«Φέτος αυτό που ζήσαμε ήταν άνευ προηγουμένου», λέει. «Η πανδημία, τα προβλήματα, οι θάνατοι, η οικονομία, οι διαμαρτυρίες, οι φυσικές καταστροφές έχουν συμβάλει στο φαινόμενο που είναι γνωστό ως doomscrolling.

Σκεφτείτε το λέει, απλά. Θα παίρνατε το βλέμμα σας από ένα τρένο με χαλασμένα φρένα που θα τράκαρε σε ένα άλλο μερικά δευτερόλεπτα αργότερα;”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“To κινητό μας τηλέφωνο ή το laptop είναι η σύνδεσή μας με τον έξω κόσμο. Πλημμυρίζουμε με κακές ή αρνητικές ειδήσεις και αυτό δεν σταματά ποτέ – συμβαίνει κάθε λίγα λεπτά”, λέει ο Jeff Gardere, ψυχολόγος στο Touro College of Osteopathic Medicine της Νέας Υόρκης. “Η αίσθηση του επείγοντος, του πανικού και του κινδύνου μπορεί να γίνει πολύ εθιστική”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.