ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέο τεχνολογικό επίτευγμα στην Κίνα – Κυκλοφόρησαν τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό (βίντεο)

Νέο τεχνολογικό επίτευγμα στην Κίνα – Κυκλοφόρησαν τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό (βίντεο)

Οι κινέζοι φημίζονται για τις ικανότητές τους όσων αφορά την τεχνολογία, με τη νέα τους ανακάλυψη να είναι τα ρομποταξί, που λειτουργούν χωρίς οδηγό.

Η οδική μετακίνηση χωρίς την παρουσία οδηγού αποτελεί παγκόσμια τεχνολογική πρόκληση εδώ και χρόνια, πολλώ δε σε υπερσύγχρονες και ανεπτυγμένες οικονομικά και τεχνολογικά πόλεις.

Στη Shenzhen της Κίνας έκαναν πραγματικότητα τον στόχο που είχαν θέσει φέρνοντας στους δρόμους της πόλης τα πρώτα ρομποταξί, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες χωρίς την παρουσία οδηγού.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα με την υπογραφή της Autox, μια εταιρία ανάπτυξης hardware και software της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων που την ενσωματώνει σε αυτοκίνητα προσφέροντας αυτόνομη οδήγηση.

Η AutoX κυκλοφόρησε ένα βίντεο από το μίνι βαν (ένα Fiat Chrysler Pacifica), το οποίο μεταφέρει πελάτες σε συνθήκες απόλυτης αυτονομίας, χωρίς οδηγό. Θα δείτε το τιμόνι να περιστρέφεται μόνο του, το όχημα να προσπερνά φορτηγά, να δίνει προτεραιότητα σε πεζούς και τους επιβάτες να απολαμβάνουν περιχαρείς την διαφορετική αυτή κούρσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.