ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Επίθεση χάκερ στην ΕΑ- Έκλεψαν πηγαίο κώδικα δημοφιλών παιχνιδιών

Επίθεση χάκερ στην ΕΑ- Έκλεψαν πηγαίο κώδικα δημοφιλών παιχνιδιών

Χάκερ επιτέθηκαν στην EA (Electronic Arts) και κατάφεραν να αποσπάσουν πολύτιμες πληροφορίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Οι δράστες ισχυρίζονται πως έκλεψαν πηγαίο κώδικα (source code) για παιχνίδια όπως το FIFA 21 και για την μηχανή Frostbite, που αποτελεί βάση για πολλά άλλα δημοφιλή παιχνίδια.

Το περιστατικό πρωτοαναφέρθηκε από την ιστοσελίδα Vice, η οποία μετέδωσε ότι εκλάπησαν περίπου 780 GB δεδομένων. Παρόλα αυτά, η ΕΑ ανέφερε ότι δεν είχαν κλαπεί δεδομένα παικτών.

Η εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο του gaming, και μεταξύ των τίτλων της περιλαμβάνονται κορυφαίες σειρές όπως τα Battlefield, Sims και πολλά άλλα- καθώς και πολλά παιχνίδια αθλητικού περιεχομένου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Διερευνούμε πρόσφατο περιστατικό εισβολής στο δίκτυό μας, όπου μια περιορισμένη ποσότητα πηγαίου κώδικα παιχνιδιών και σχετιζόμενων εργαλείων εκλάπησαν» ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΑ. «Δεν παραβιάστηκαν δεδομένα παικτών και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα των παικτών» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.