ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξέταση προβλέπει την κατάθλιψη μετά τον τοκετό

Εξέταση προβλέπει την κατάθλιψη μετά τον τοκετό

Ένα απλό τεστ που μπορεί να δείξει ποιες έγκυοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη μετά τη γέννηση του μωρού τους, επινόησε Έλληνας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Warwick.

Υπολογίζεται ότι μία στις επτά νέες μητέρες εκδηλώνουν επιλόχειο κατάθλιψη, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις ίδιες και στα μωρά τους.

Το τεστ, που κοστίζει μόλις 15 ευρώ, είναι το πρώτο του είδους και ελπίζεται ότι θα διατίθεται ευρέως μέσα σε μία πενταετία.

Γίνεται νωρίς στην κύηση και βασίζεται σε ανάλυση αίματος, που αποκαλύπτει εάν η έγκυος φέρει ελαττωματικά γονίδια τα οποία την προδιαθέτουν να εκδηλώσει επιλόχειο κατάθλιψη.

Επινοητής του είναι ο δρ Δημήτρης Γραμματόπουλος, καθηγητής Μοριακής Ιατρικής στο βρετανικό πανεπιστήμιο.

Η δοκιμή του τεστ σε 200 εγκύους έδειξε, σύμφωνα με τα νέα, πως όσες έφεραν μεταλλαγμένες μορφές δύο συγκεκριμένων γονιδίων είχαν τρεις έως πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν επιλόχειο κατάθλιψη, επειδή ο οργανισμός τους ήταν λιγότερο ικανός να αποκαταστήσει γρήγορα την φυσιολογική ορμονική ισορροπία μετά την εγκυμοσύνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: govastileto

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.