ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εγκυμοσύνη: Τρεις μύθοι για τη σύλληψη που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Για να μην αγχώνεστε παραπάνω

Εγκυμοσύνη: Τρεις μύθοι για τη σύλληψη που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για τη σύλληψη όπως οι τρεις παρακάτω, που θα ήταν καλό να γνωρίζετε, για να μην αγχώνεστε παραπάνω.

Αν θέλεις να μείνεις έγκυος πρέπει να κάνεις σεξ κάθε μέρα

Το πιο πιθανό είναι να πιστεύετε ότι όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος. Δεν είναι όμως η αλήθεια. Ένας άνδρας με κανονικό αριθμό σπερματοζωαρίων, αν εκσπερματώνει καθημερινά ή αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, τότε μπορεί να μειωθεί ο αριθμός τους.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος μόνο τη 12η – 14η ημέρα του κύκλου

Μπορεί θεωρητικά να ακούγεται λογικό, αλλά όλες οι γυναίκες δεν έχουν κύκλο 28 ημερών. Αν δεν έχετε σταθερό κύκλο αλλά πήρατε την απόφαση να κάνετε ελεύθερο σεξ την 14η και 15η ημέρα του κύκλου σας, τότε ίσως χάσετε τη γόνιμη ημέρα σας. Το καλύτερο είναι να κάνετε ελεύθερο σεξ 4 με 5 ημέρες πριν την ωορρηξία. Για να ξέρετε όμως πότε έχετε ωορρηξία κρατήστε ένα ημερολόγιο περιόδου.

Η σύλληψη γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να μην το πιστέψετε, αλλά το σπέρμα ενός άντρα μπορεί να επιβιώσει από 3 έως 5 ημέρες μέσα στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Έτσι ακόμα και να εν έχετε ωορρηξία και κάνετε σεξ, ελάχιστος αριθμός σπeρματοζωαρίων μπορεί να γονιμοποιήσουν το ωάριο, ακόμα κι αν η ωορρηξία ξεκινήσει μια – δυο μέρες μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.