Κι όμως αν κάνεις σεξ με πολλούς συντρόφους δεν μειώνονται οι πιθανότητες να παντρευτείς

Τι έδειξε νέα έρευνα

Κι όμως αν κάνεις σεξ με πολλούς συντρόφους δεν μειώνονται οι πιθανότητες να παντρευτείς

Μια νέα μελέτη που βγήκε στη δημοσιότητα υποστηρίζει ότι αν ο άνθρωπος κάνει σεξ με πολλούς συντρόφους εφόσον δεν έχει παντρευτεί, δεν μειώνει τις πιθανότητες για γάμο στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Γιούτα και της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ ανέλυσαν δεδομένα για σχεδόν 9.000 άτομα που παρακολούθησαν για 18 χρόνια έως το 2015, με τα αποτέλεσμα να δημοσιεύονται στο Social Science Research, όπως αναφέρει η dailymail.co.uk.

Έτσι, διαπίστωσαν ότι εάν ένα άτομο έχει ερωτική επαφή με πολλούς παρντενέρ δεν μειώνει τις πιθανότητες να παντρευτεί στο μέλλον. Μάλιστα, αν συμβεί κάτι τέτοιο, το αποτέλεσμα είναι προσωρινό, γιατί συνήθως έχει συνευρεθεί με πολλά άτομα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι ειδικοί λοιπόν, υποστηρίζουν ότι οι πολλοί σεξουαλικοί σύντροφοι αναδεικνύουν απλά την έντονη επιθυμία και διάθεση για σεξ, χωρίς να ακολουθούν το άτομο στο υπόλοιπο της ζωής του, ως κάποιο απωθημένο ή άλλο πρόβλημα.

«Προτείνουμε ότι η επίδραση των πολλαπλών σεξουαλικών συντρόφων στην πιθανότητα γάμου είναι εποχιακή, αντικατοπτρίζοντας μια περίοδο όπου τα άτομα απολαμβάνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα με λιγότερη δέσμευση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο «κατάλληλος» αριθμός και ο μύθος για τις γυναίκες

Επίσης, οι ειδικοί αναφέρθηκαν στον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που θεωρείται κατάλληλος, ώστε να μην επηρεαστούν οι πιθανότητες να παντρευτεί ένα άτομο.

Με βάση τα ευρήματα δεν βρήκαν κάποιο μέσο όρο ή τον αριθμό από τον οποίο και μετά πρέπει να μπει κάποιο όριο.

Παρόλα αυτά, διαπίστωσαν ότι άνθρωποι με μηδενική εμπειρία στις σχέσεις ή που έχουν συνάψει ελάχιστες, τείνουν να έχουν μειωμένες πιθανότητες για γάμο. Αυτό δε συμβαίνει μόνο λόγω της έλλειψης εμπειρίας, αλλά κι επειδή είναι εύκολο να αναπτύξουν έναν πιο απαιτητικό χαρακτήρα και δυσλειτουργικό τρόπο επικοινωνίας με το υποψήφιο ταίρι τους, αφού είναι απομονωμένοι ερωτικά.

Ακόμη, τόνισαν ότι είναι μύθος ότι μια γυναίκα δεν θα παντρευτεί, αν έχει κάνει σεξ με πολλούς άντρες. «Μια έμπειρη γυναίκα, την ημέρα του γάμου της είναι σα παρθένα.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά», σημείωσαν χαρακτηριστικά. Αντιθέτως, το μόνο που διαπίστωσαν σε ένα μικρό αριθμό γυναικών, είναι πως μπορεί να παντρευτούν λίγο αργότερα από το αναμενόμενο.

Γιατί μειώνονται οι γάμοι

Στη μελέτη μεταξύ άλλων, οι ειδικοί τοποθετήθηκαν για την μείωση των γάμων που παρατηρείται παγκοσμίως.

Όπως σημείωσαν, μπορεί πλέον το σεξ να είναι ελεύθερο και να επικρατεί μια σεξουαλικοποίηση της κοινωνίας, όμως το γεγονός ότι τα ζευγάρια δεν κάνουν το επόμενο βήμα, οφείλονται σε άλλους παράγοντες.

Η οικονομική κατάσταση, η έλλειψη επικοινωνίας, οι πεποιθήσεις και ο σύγχρονος τρόπος ζωής αποτελούν τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν αν θα παντρευτεί κάποιο άτομο και όχι ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων, όπως θεωρούν πολλοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ένας άνδρας ή μια γυναίκα που έχει πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους ως νεαρός ενήλικας δεν θέτει σε κίνδυνο τις προοπτικές του γάμου του στην πορεία», σημειώνουν οι επιστήμονες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.