To μυστικό για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου

To μυστικό για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου

Τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα εύθραυστα και ευαίσθητα και θα πρέπει να τους φέρεστε με την ίδια προσοχή και ευλάβεια όπως και στο πρόσωπό σας.

Είναι πολύ σημαντικό να μην παραμελείτε τη ρουτίνα φροντίδας τους, γιατί μια τέτοια αμέλεια μπορεί να σας οδηγήσει σε σκληρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, που σίγουρα δεν θα θέλατε να αποκτήσετε.

Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε

Όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, λοιπόν, κατά την διάρκεια του ύπνου τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται κατά έναν μεγάλο βαθμό. Στριφογυρνώντας στο μαξιλάρι, αυτά τραυματίζονται με τον τρόπο τους και ως αποτέλεσμα έχετε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ειδικά όσες έχετε βαμμένα ή ήδη φθαρμένα μαλλιά, η προστασία τους κατά τη διάρκεια της νύχτας θα κάνει μια τεράστια διαφορά στην εμφάνιση και την υγεία τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε όλη την παραπάνω δυσάρεστη κατάσταση, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείτε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες, ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας. Το βαμβάκι δημιουργεί περισσότερη τριβή στα μαλλιά σας καθώς κοιμάστε ενώ οι μαξιλαροθήκες από μαλακό υλικό παρέχουν λιγότερη αντίσταση καθώς στριφογυρνάτε στο μαξιλάρι σας.

Επιπλέον, αυτό το ύφασμα απορροφά λιγότερη φυσική υγρασία και λάδι από τα μαλλιά σας, αναφέρει το thelist.com. Δεδομένου, λοιπόν, ότι τα ξηρά μαλλιά είναι πιο πιθανό να σπάσουν, αυτό το τρικ μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Εάν, λοιπόν, έχετε να κάνετε με μαλλιά που φριζάρουν ή έχουν σπασμένες άκρες, η μεταξωτή μαξιλαροθήκη αποτελεί την ιδανικότερη λύση.

Ωστόσο, πριν πέσετε για ύπνο βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεμπερδέψει τα μαλλιά σας με μία βούρτσα, καθώς τα μπερδεμένα μαλλιά μπορούν να επιδεινωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οδηγώντας σε θραύση και περισσότερα προβλήματα με το πέρασμα του καιρού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.