Οι απίστευτες χρήσεις της μπανανόφλουδας για την υγεία και την ομορφιά

Οι απίστευτες χρήσεις της μπανανόφλουδας για την υγεία και την ομορφιά

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι πετούν αμέσως στα σκουπίδια την μπανανόφλουδα, όμως αναμένεται να το σταματήσετε όταν θα διαβάσετε τις εκπληκτικές χρήσεις της, ακόμη για την ομορφιά και την περιποίηση των γυναικών.

Η μπανανόφλουδα, λοιπόν, μπορεί να καταναλωθεί, να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα, ακόμη και να χρησιμοποιηθεί τοπικά στο δέρμα.

Χρησιμοποιήστε μια φλούδα μπανάνας για να φτιάξετε ένα χαλαρωτικό φλιτζάνι τσάι

Εάν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε το βράδυ, χρησιμοποιήστε μια φλούδα μπανάνας για να φτιάξετε ένα χαλαρωτικό φλιτζάνι τσάι. «Οι μπανάνες είναι γεμάτες με διάφορα θρεπτικά συστατικά που προάγουν τον ύπνο, ειδικά τα φυσικά μυοχαλαρωτικά μαγνήσιο και κάλιο», είπε η διαιτολόγος Eliza Savage, RD, στο Well + Good, ενώ οι φλούδες τους περιέχουν, επίσης, τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης και σεροτονίνης. Για να φτιάξετε αυτό το τσάι, βράστε μια μπανανόφλουδα σε νερό για 10 λεπτά πριν τη στραγγίσετε και τη σερβίρετε.

Πώς να καταναλώσετε τις μπανανόφλουδες με διάφορους τρόπους

Οι μπανανόφλουδες, αναφέρει το healthdigest.com, μπορούν, επίσης, να καταναλωθούν και με διάφορους άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να τις προσθέσετε στο πρωινό σας smoothie για πρόσθετες φυτικές ίνες και ενίσχυση βιταμινών, ενώ μπορείτε, επίσης, να τις χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε φυτικές εναλλακτικές λύσεις κρέατος. Μπορούν να κοπούν σε λεπτές φέτες, να μαριναριστούν και στη συνέχεια να ψηθούν στο φούρνο για να γίνουν κάτι σας vegan μπέικον. Οι φλούδες μπανάνας μπορούν, ακόμη, να κοπούν, να καρυκευτούν και να μαγειρευτούν ως ένα φυτικό υποκατάστατο του χοιρινού κρέατος.

Πώς η μπανανόφλουδα μπορεί να βελτιώσει το δέρμα σας

Οι μπανανόφλουδες, επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τοπικά. Σύμφωνα με το Healthline, το τρίψιμο του εσωτερικού μιας μπανανόφλουδας στο πρόσωπό σας μπορεί να φωτίσει το δέρμα σας και να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων. Αυτή η τροφή περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να τοποθετηθεί στα βλέφαρά σας για να μειώσει το πρήξιμο ή να την τρίψετε σε σημάδια ακμής για να επιταχύνει τη διαδικασία ξεθώριασής τους. Οι φλούδες μπανάνας περιέχουν, επίσης, ενυδατικά οφέλη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενυδάτωση του δέρματός σας και την ανακούφιση από τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Ως λίπασμα για τον κήπο σας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν θέλετε ακόμα περισσότερους τρόπους να χρησιμοποιήσετε τις μπανανόφλουδες, κατευθυνθείτε στον κήπο σας. Αυτή η τροφή μπορεί να αναμειχθεί με νερό για να παραχθεί ένα φυσικό φυτικό λίπασμα. Μπορούν, επίσης, να προστεθούν στο έδαφος ως τροφή για σκουλήκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.