ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε ποιο σημείο του προσώπου προκαλεί ρυτίδες η χρήση υπολογιστή – Δεν είναι στα μάτια

Σε ποιο σημείο του προσώπου προκαλεί ρυτίδες η χρήση υπολογιστή – Δεν είναι στα μάτια

Η εκτεταμένη χρήση υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο πρόσωπό μας και να δημιουργήσει χαλάρωση και ρυτίδες.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο αριθμός των λιποαναρροφήσεων στο πηγούνι έχουν αυξηθεί δραματικά, από τότε που ξεκίνησαν οι περιορισμοί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πολύωρη εργασία σε υπολογιστή αναγκάζει το πρόσωπο να παίρνει καθοδική θέση, κάτι που κάνει πιο έντονο το περίγραμμά του και προκαλεί χαλάρωση και ρυτίδες στο πηγούνι.

Από εκεί και πέρα, τα μάτια καταπονούνται όταν κοιτάμε μια οθόνη υπολογιστή για ώρες. Το οπτικό σύνδρομο υπολογιστών δεν είναι ένα συγκεκριμένο πρόβλημα οφθαλμών, αλλά περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα καταπόνησης των ματιών και πόνου που εμφανίζουν οι χρήστες υπολογιστών.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα προβλήματα των οφθαλμών λόγω των υπολογιστών είναι συχνά. Μεταξύ 50-90% των ανθρώπων που δουλεύουν μπροστά σε μια οθόνη έχουν τουλάχιστον ορισμένα συμπτώματα προβλημάτων των οφθαλμών. Οι εργαζόμενοι ενήλικες δεν είναι οι μόνοι ευάλωτοι στο οπτικό σύνδρομο υπολογιστών, καθώς και παιδιά που κοιτούν σε φορητά βιντεοπαιχνίδια ή που χρησιμοποιούν συνέχεια υπολογιστή μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα στα μάτια, ιδιαίτερα Εάν ο φωτισμός και η θέση του υπολογιστή δεν είναι κατάλληλα.

Το οπτικό σύνδρομο υπολογιστών είναι παρόμοιο με το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Συμβαίνει όταν κάνετε την ίδια κίνηση επανειλημμένως. Το σύνδρομο μπορεί να επιδεινωθεί όσο περισσότερο χρόνο συνεχίζετε τη δραστηριότητα. Δεν υπάρχουν, προς το παρόν, ενδείξεις ότι το οπτικό σύνδρομο υπολογιστών προκαλεί μακροπρόθεσμη βλάβη στα μάτια, όπως καταρράκτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η τακτική χρήση υπολογιστή μπορεί να είναι η πηγή σημαντικής κόπωσης και δυσφορίας στα μάτια. Εάν έχετε οπτικό σύνδρομο υπολογιστών μπορεί ενδεχομένως να εμφανίσετε ορισμένα ή όλα από τα παρακάτω συμπτώματα: Θολή όραση, ξηρά ή κόκκινα μάτια, ερεθισμό των ματιών, πονοκεφάλους, πόνο στο κεφάλι ή στο λαιμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.