ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέντε λάθη που κάνεις στα πρώτα ραντεβού και σου «στοιχίζουν»

Τι να αποφύγεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες να χαρείς το φλερτ

Πέντε λάθη που κάνεις στα πρώτα ραντεβού και σου «στοιχίζουν»

Τα πρώτα ραντεβού σε μια σχέση είναι η περίοδος που ενώ θα έπρεπε να είναι η πιο ανέμελη και απολαυστική γεμίζει με άγχος το ζευγάρι και τελικά καταλήγουν να κάνουν λάθη που μπορεί να φέρουν τον χωρισμό ή την αδιαφορία.

Και ενώ παλεύεις να δείξεις τον καλύτερο σου εαυτό στα πρώτα ραντεβού, καταλήγεις να κάνεις λάθη που σε βγάζουν από τη πορεία σου, και καταλήγεις να σκέφτεσαι πολύ και να παίρνεις λανθασμένες αποφάσεις.

Δες παρακάτω τι δεν πρέπει να κάνεις τη πρώτη περίοδο μιας γνωριμίας.

Μη βάζεις αμέσως ταμπέλες

Είναι αδιάφορος, είναι υπερβολικός, δεν παίρνει πρωτοβουλίες, είναι απόλυτος. Αυτές και άλλες δεκάδες ταμπέλες που βάζουμε χωρίς να καταλαβαίνουμε σε άτομα και σχέσεις και μπλοκάρουμε μια σχέση. Κανείς δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Ο διστακτικός μπορεί απλά να σου δίνει χώρο. Ο αδιάφορος μπορεί απλά να μη θέλει να σε πιέσει. Αν όντως σου αρέσει κάποιος/κάποια απέφυγε τις ταμπέλες.

Κάνεις τα επόμενα βήματα ενώ δεν είσαι έτοιμος.

Υπάρχει μια έκφραση που λέμε “το έκαψες”. Και ισχύει σε σχέσεις που ενώ δεν είσαι έτοιμος για κάτι πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει το επόμενο βήμα. Μη το κάνεις, γιατί μπορεί να νομίζεις ότι δεν φαίνεται, αλλά κάνει μπαμ από χιλιόμετρα…

Τον/την συγκρίνεις με τον/την πρώην σου

Εντάξει όλοι χωρίσαμε, όλοι θέλουμε το χρόνο μας για να πάμε παρακάτω, αλλά μέχρι να προχωρήσει η κλωνοποίηση σε ανθρώπους, ξέχνα τον πρώην σου όταν προχωράς σε καινούργια γνωριμία.

Φαντάζεσαι πράγματα

Πολλές φορές ο ενθουσιασμός είναι κακός σύμβουλος. Το ότι περάσατε καλά, το ότι σου τηλεφώνησε μόλις χώρισαν οι δρόμοι σας, μπορεί να μην είναι σημάδι ότι είναι έτοιμος για σχέση, αλλά ότι εκείνη τη στιγμή ήταν απλά παρορμητικός. Προσπάθησε να είσαι ρεαλιστής/ρεαλίστρια.

Σταμάτα την ανάκριση

Το να μάθεις τα πάντα για τον άλλο δεν σημαίνει ότι τον ξέρεις και καλά. Κάθε περίοδος του ανθρώπου είναι και διαφορετική. Το ότι είχε δέκα χρόνια σχέση δεν σημαίνει αυτόματα ότι θέλει και μαζί σου κάτι σοβαρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.