ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η ξεχασμένη Μάχη της Δουνκέρκης – Εκεί που θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει όλα (φωτό, βίντεο)

Η ξεχασμένη Μάχη της Δουνκέρκης – Εκεί που θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει όλα (φωτό, βίντεο)

Το Τρίτο Ράιχ προκειμένου να αποφύγει την οχυρή γραμμή «Μαζινό» κατά μήκος των Γαλλο-Γερμανικών συνόρων, επέλεξε μια κυκλωτική εκστρατεία, που ξεκίνησε με μια ολιγοήμερη εισβολή και παράδοση της Ολλανδίας, ενω συνέχισε με επίθεση στο Βέλγιο.

Οι Σύμμαχοι φυσικά ανέμεναν μια τέτοια εξέλιξη και είχαν ήδη στρέψει την προσοχή τους σε εκείνο το τομέα.

Όμως, δεν ανέμεναν επ’ ουδενί την τόσο γρήγορη επέλαση των Γερμανικών στρατευμάτων, όπου επιτυχημένα εφαρμόζοντας την τακτική «Blitzkrieg», δηλαδή του κεραυνοβόλου πολέμου, είχαν πριν προλάβουν να αντιδράσουν τα συμμαχικά στρατεύματα κόψει στα δύο τις Γαλλικές δυνάμεις με τις Αγγλικές, οι οποίες και βρίσκονταν στις ακτές της Δουνκέρκης.

Και ενώ, ο Γαλλικός στρατός ελάχιστα εκσυγχρονισμένος και ανέτοιμος ψυχολογικά για μάχη, συνεχώς υποχωρούσε, υπό το φόβο της «Μεραρχίας Φάντασμα» του Στρατηγού Erwin Rommel, που είχε την στρατιωτική ικανότητα να εμφανίζεται από το πουθενά με τη μηχανοκίνητη στρατιά του από πάνζερ.

Οι Αγγλικές δυνάμεις, περί τις 300,000 έμεναν παγιδευμένες στο Βέλγιο, έτοιμες να διαλυθούν και να παραδοθούν στις δυνάμεις της Γερμανίας. Φυσικά, δεν υπήρχε η δυνατότητα μετακίνησης για τόσο μεγάλο όγκου στρατευμάτων από τη μία μέρα στην άλλη.

Μολαταύτα, από το πουθενά, ο Α.Χίτλερ έδωσε εντολή στις στρατιές του να ανακόψουν την επίθεση. Αυτή η ηθελημένη καθυστέρηση έδωσε τη δυνατότητα στους Άγγλους να εκκενώσουν τη Δουνκέρκη και να συνεχίσουν τον πόλεμο.

Όμως τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή του Χίτλερ;

Η επικρατέστερη άποψη, θέλει τον Α.Χίτλερ, αναγνωρίζοντας τη φυλετική και εθνική σύνδεση των Άγγλων ως Γερμανικό φύλο, να πιστεύει μέχρι την τελευταία στιγμή πως οι Άγγλοι θα έρθουν με το μέρος του, όπως επιτάσσει η καταγωγή τους.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.