Εορτές και γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 05 Απριλίου

Εορτές και γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 05 Απριλίου

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Κλαυδίου, Διόδωρου, Ουίκτωρος, Ούικτωρίνου, Παππίου, Σεραπίωνος και Νικηφόρου. Μαξίμου και Τερεντίου. Θεοδώρας και Διδύμου, Ζήνωνος, Θέρμου, Πομπηίου. Των εν Λέσβω «Αγίων Πέντε» Νεανίδων. Υπομονής της όσιας. Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Εφέσω (†1801). Οσιας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη.
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 05 Απριλίου.

2348 π.Χ. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η Κιβωτός του Νώε πιάνει κορυφή στο όρος Αραράτ.

1081 Ο Αλέξιος Κομνηνός στέφεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

1827 Σαν σήμερα γεννιέται ο Τζόζεφ Λίστερ, άγγλος χειρουργός, που έθεσε τις βάσεις για την αντισηπτική χειρουργική. (Θαν. 10/2/1912)

1900 Αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν στην Κνωσό πλάκες με ιερογλυφικά. Η γραφή αυτή ονομάζεται Γραμμική Β’.

1908 Γεννιέται ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, ελληνικής καταγωγής αυστριακός διευθυντής ορχήστρας. [θαν. 16/7/1989]

1944 Οι Γερμανοί εκτελούν 270 κατοίκους της Κλεισούρας στην Καστοριάς ως αντίποινα για το φόνο δύο συμπατριωτών τους στρατιωτών.

1955 Σαν σήμερα ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αναγκάζεται λόγω της κακής του υγείας να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού της Αγγλίας.

1966 Το ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο «Joanna V», με πλοίαρχο τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, διασπά το ναυτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι Βρετανοί στο καθεστώς Σμιθ της Ροδεσίας και ανεφοδιάζει με πετρέλαιο τη χώρα.

2007 Το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond», με 1.153 επιβάτες και 390 μέλη του πληρώματος, εξωκέλλει ανοικτά της Σαντορίνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

2008 Σαν σήμερα το ιντερνετικό δισκοπωλείο iTunes της Apple γίνεται ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής μουσικής στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας σε πωλήσεις την αλυσίδα σουπερμάρκετ Wal-Mart.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.