ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

61 χρόνια μετά: Η αιτία εννέα θανάτων στο «στοιχειωμένο» πέρασμα Ντιάτλοφ (βίντεο)

61 χρόνια μετά: Η αιτία εννέα θανάτων στο «στοιχειωμένο» πέρασμα Ντιάτλοφ (βίντεο)

Τη λύση σε ένα μυστήριο που κράταγε εδώ και 61 ολόκληρα χρόνια, με τους φρικτούς ανεξήγητους θανάτους Σοβιετικών πεζοπόρων στο θρυλικό πέρασμα Ντιάτλοφ, φαίνεται ότι ανακάλυψαν οι ρωσικές αρχές.

Οι θάνατοι εκείνοι είχαν προκαλέσει αμέτρητες θεωρίες που αφορούσαν από UFO μέχρι μυστικές στρατιωτικές δοκιμές. Ρώσοι εισαγγελείς, ωστόσο, αποκάλυψαν αυτές τις ημέρες, ότι η οργή της φύσης ήταν αυτή που σκότωσε την ομάδα των πεζοπόρων.

Εννέα μεταπτυχιακοί φοιτητές από το τοπικό τεχνικό πανεπιστήμιο στα Ουράλια, με επικεφαλής τον Ιγκόρ Ντιάτλοφ, ξεκίνησαν την πεζοπορία τους τον Φεβρουάριο του 1959. Έμπειροι και καλά εξοπλισμένοι για το ταξίδι, σχεδίαζαν να καλύψουν 350 χιλιόμετρα με σκι μέσω εξαιρετικά σκληρού εδάφους στα βόρεια Ουράλια Όρη.

Όλα πήγαν καλά αρχικά και πολλές χαρούμενες φωτογραφίες που άφησε η ομάδα το επιβεβαιώνουν. Αλλά οι πεζοπόροι απέτυχαν να στείλουν ένα σήμα από το προγραμματισμένο τελικό σημείο τους, πυροδοτώντας μια επιχείρηση διάσωσης.

Όταν τελικά βρέθηκαν, ήταν ένα συγκλονιστικό και πραγματικά αινιγματικό θέαμα. Η σκηνή τους ανακαλύφθηκε σε μια πλαγιά, την οποία οι ντόπιοι ονόμαζαν αργότερα «Το βουνό των νεκρών». Ήταν άδεια, κομμένη από μέσα από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Όλα τα αντικείμενα των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων των παπουτσιών τους, είχαν μείνει άθικτα εκεί.

Δύο από τα πτώματα ήταν ντυμένοι μόνο με τα εσώρουχά τους, βρέθηκαν ξαπλωμένα κάτω από ένα πεύκο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από τη σκηνή. Μερικοί από τους πεζοπόρους είχαν εσωτερικούς τραυματισμούς, κατάγματα κρανίου και χτυπήματα στο στήθος. Μια γυναίκα βρέθηκε με τα μάτια, τη γλώσσα και μέρος των χειλιών της να λείπουν.

Μια έρευνα που διέταξε σοβιετική υπηρεσία δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα, λέγοντας απλώς ότι οι φοιτητές είχαν σκοτωθεί από μια «άγνωστη συντριπτική δύναμη».

Νέα έρευνα για την τραγωδία, όπως αναφέρει το Russia Today, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σοβιετικής εποχής, η οποία ενέπνευσε ακόμη και το θρίλερ του Χόλιγουντ Devil’s Pass το 2013, ξεκίνησε ξανά πέρυσι.

Η υπόθεση ότι μια χιονοστιβάδα προκάλεσε το θάνατο των εννέα νεαρών πεζοπόρων σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα Ουράλια Όρη “βρήκε την πλήρη επιβεβαίωσή της”, δήλωσε ο Αντρέι Κουτιάκοφ, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας στα Ουράλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.