ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Μεσολόγγι: Εορτασμοί για την 198η επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Έγινε μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου, του Ιερού Λαβάρου και του Τιμίου Σταυρού του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης

Μεσολόγγι: Εορτασμοί για την 198η επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Την 198η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων τιμά φέτος η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου.

Σήμερα το πρωί, του Σαββάτου του Λαζάρου, 27 Απριλίου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τέλεσε επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων, στον Κήπο των Ηρώων, παρουσία των τοπικών αρχών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Φιλελλήνων, στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ και στο Μνημείο των Κυπρίων Αγωνιστών.

Στη συνέχεια, με λιτανευτική πομπή, μεταφέρθηκαν η Εικόνα της Εξόδου, το Ιερό Λάβαρο και ο Σταυρός Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τέλεσε επιμνημόσυνες δεήσεις και οι τοπικές αρχές κατέθεσαν στεφάνια στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνος, τιμώντας τα 200 χρόνια από τον θάνατό του, στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ και στον ανδριάντα του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ, τιμώντας την 198η επέτειο από τον θάνατό τους.

Το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος θα τελεσθεί ο τρισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα ακολουθήσει η λιτανευτική πομπή, με επικεφαλής την Εικόνα της Εξόδου, τον Σταυρό Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών και το Ιερό Λάβαρο, από τον Ιερό Ναό στον Κήπο των Ηρώων, η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων και η αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.