ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το πάθημα της ελληνικής εκστρατείας στην Ουκρανία δεν έγινε μάθημα: Πώς η ήττα αυτή έφερε την Μικρασιατική Καταστροφή

Κάποιοι δυσκολεύονται να μάθουν από την Ιστορία

Το πάθημα της ελληνικής εκστρατείας στην Ουκρανία δεν έγινε μάθημα: Πώς η ήττα αυτή έφερε την Μικρασιατική Καταστροφή

Στις 1 Μαρτίου του 1919 πραγματοποιήθηκε η μάχη της Χερσώνας με την συμμετοχή του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος το οποίο είχε σπεύσει στην περιοχή κατόπιν καλέσματος των Γάλλων για να πολεμήσουν μαζί κατά των Μπολσεβίκων.

Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε κάποια ιστορικά γεγονότα. Αυτό που έγινε είναι το εξής:

Οι Γάλλοι εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης δια θαλάσσης και οι Έλληνες έμειναν πίσω για να καλύψουν την υποχώρηση τους.

Σκοτώθηκαν 257 Έλληνες για συμφέροντα άλλων.

Δεν τέλειωσε όμως εδώ η τραγωδία για τον Ελληνισμό γιατί εν συνεχεία οι Μπολσεβίκοι, δηλαδή, οι Ρώσοι, που δεν ξέχασαν την εχθρική ελληνική ενέργεια για την οποία υπεύθυνος ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, μας «θυμήθηκαν» κατά την μικρασιατική εκστρατεία και παρέδωσαν άφθονο οπλισμό στους Τούρκους του Κεμάλ.

Μπορούμε να πούμε ότι έπαιξαν καίριο ρόλο στην ήττα του Ελληνικού Στρατού καθώς δεν έλειψε ποτέ ο οπλισμός και τα πυρομαχικά από τους Τούρκους.

Η ήττα αυτή έφερε την Μικρασιατική Καταστροφή και τον «ξεριζωμό» ενάμιση εκατομμυρίου Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες όπως και τον αφανισμό ακόμα ενός εκατομμυρίου Ελλήνων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.