ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μετά το τζαμί έρχεται και το μουσουλμανικά νεκροταφείο: Τι ζητούν οι… «μεταναστευτικές κοινότητες»

Μετά το τζαμί έρχεται και το μουσουλμανικά νεκροταφείο: Τι ζητούν οι…  «μεταναστευτικές κοινότητες»

Το αίτημα να δημιουργηθεί μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αττική, σε χώρο στο νεκροταφείο Σχιστού που έχει παραχωρήσει από το 2005 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διατυπώνουν η μουσουλμανική ένωση Ελλάδας, η πακιστανική κοινότητα Ελλάδας και η κοινότητα Αφγανών στην Ελλάδα, οι οποίες απαρτίζονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από άτομα που έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της μουσουλμανικής ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, η ελλαδική Εκκλησία έχει παραχωρήσει έκταση 30 στρεμμάτων από το 2005 στο Σχιστό για τη δημιουργία μουσουλμανικού κοιμητηρίου και μάλιστα πλήρωσε 30.000 ευρώ για να γίνει η μελέτη κατασκευής του νεκροταφείου. Ωστόσο, επισήμανε ότι ο φάκελος βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας.

Εκπροσωπώντας τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Ψυχογιό, ο συνεργάτης του Μανώλης Καλογερόπουλος, τόνισε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να μπορούν οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα να ταφούν με σεβασμό, στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας που επιβάλει το Σύνταγμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όπως εξήγησε η ‘Αννα Στάμου, από τη μουσουλμανική ένωση Ελλάδας, στη μουσουλμανική παράδοση ο νεκρός πρέπει να ενταφιαστεί εντός 24 ωρών, ενώ απαγορεύεται η εκταφή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.