ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Παράνομο νεκροταφείο σε σπίτι ιερέα στα Καλύβια – Τι απαντά η Μονή Εσφιγμένου

Παράνομο νεκροταφείο σε σπίτι ιερέα στα Καλύβια – Τι απαντά η Μονή Εσφιγμένου

Η Μονή Εσφιγμένου εξέδωσε ανακοίνωση για το παράνομο νεκροταφείο που βρέθηκε σε αυλή σπιτιού ιερέα στα Καλύβια. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με καταγγελία που είχε κάνει ο Ταξιάρχης Πιτταράς, κάτοικος της περιοχής και συγγενής του ιερέα μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο υπάρχει οίκημα στο οποίο κατοικεί ο εν λόγω ιερέας με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Δίπλα βρίσκεται ένας ναός που είναι αμφίβολο αν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία που δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια. Στο ένα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος, γίνονται ταφές ενηλίκων και στο δεύτερο ταφές βρεφών και παιδιών.

«Η διοίκηση της Μονής ουδέποτε ερωτήθηκε και ουδέποτε έδωσε εξουσιοδότηση ή άδεια για τη λειτουργία αυτού του χώρου», απαντά η Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου αναφέρει πως έλαβε γνώση για το νεκροταφείο «με έκπληξη» και «συμμερίζεται το κοινό αίσθημα για τις παρανομίες και τα ηθικά ερωτήματα που προκύπτουν από την διαπιστούμενη κατάσταση».

Αναφορικά με τον ιερέα «που εμπλέκεται σε αυτή την κατάσταση» και «ισχυρίζεται άλλοτε πως ο χώρος είναι το σπίτι του και άλλοτε πως ο χώρος είναι μετόχι της Μονής μας», η Ιερά Μονή τονίζει πως ο ιερέας «που λειτουργεί το παράνομο νεκροταφείο δεν ανήκει στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά είναι εξαρτημένος από το θρησκευτικό νομικό πρόσωπο «Εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος», όπως και οι καταληψίες του κεντρικού κτιρίου της Μονής μας, με τους οποίους σχετίζεται».

«Η διοίκηση της Μονής ουδέποτε ερωτήθηκε και ουδέποτε έδωσε εξουσιοδότηση ή άδεια για τη λειτουργία αυτού του χώρου, πολλώ δε μάλλον στην παρούσα απαράδεκτη μορφή. Γενικώς, χώρο ταφής δικαιούνται από τον νόμο να έχουν τα μοναστήρια και τα μετόχια τους για την ταφή των μοναχών τους και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κάποιων ευεργετών ή στενών συγγενών. Συνεπώς, η ύπαρξη τάφων βρεφών προφανώς ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτά» συμπληρώνεται.

Όπως αναφέρει έπειτα, στην περίπτωση του συγκεκριμένου χώρου η διοίκηση της Μονής αδυνατεί να επέμβει, «καθώς ακόμα διερευνάται εάν αυτός ο χώρος ανήκει ή όχι στη Μονή, ως ιδιοκτησία, λόγω του γνωστού προβλήματος της κατάληψης του κεντρικού κτιρίου της – Εάν αποδειχθεί πως το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στη Μονή μας, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του χώρου», ξεκαθαρίζει μετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τέλος, τονίζεται πως η Μονή παρακολουθεί τις εξελίξεις και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.