ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το «κονβόι της ελευθερίας» έφτασε και στην Ελλάδα: Γέμισε λεωφορεία η χώρα – Βγάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες (βίντεο)

Ξεκινούν κινητοποιήσεις για να διαμαρτυρηθούν

Το «κονβόι της ελευθερίας» έφτασε και στην Ελλάδα: Γέμισε λεωφορεία η χώρα – Βγάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες (βίντεο)

Το «κονβόι της ελευθερίας» έφτασε και στην Ελλάδα, καθώς εκατοντάδες τουριστικά λεωφορεία ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από το πρωί επί της Μουδανιών, στη Θεσσαλονίκη, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, παράλληλα και οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους.

Με τουριστικά λεωφορεία γέμισαν οι δρόμοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της Ένωσης Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδος – Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων.

Στην Αθήνα συγκεντρώθηκε στη λεωφόρο Συγγρού περί τα 100 λεωφορεία ωστόσο αποφασίστηκε μόλις πέντε να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας στη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες λεωφορείων διαμαρτυρήθηκαν με κόρνες και μαύρα πανιά στους καθρέπτες των λεωφορείων. Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ αντιπροσωπεία θα φτάσει στο Υφυπουργείο Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Τα προβλήματα του κλάδου, όπως τονίζουν, έχουν πολλαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, λόγω της πανδημίας.

Στην Πάτρα αυτοκινητοπομπή με 40 λεωφορεία ξεκίνησε από την Ακτή Δυμαίων και θα κινηθεί προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην Κρήτη, πάνω από 20 πούλμαν συγκεντρώθηκαν στους Αγίους Αποστόλους στα Χανιά και πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Βγάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες

Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες, οι οποίοι κατά την διάρκεια αγροτικής σύσκεψης, που έγινε με τη συμμετοχή αγροτικών συλλόγων της Θεσσαλίας, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να προχωρήσουν στο στήσιμο μπλόκων.

Το αγωνιστικό «ραντεβού» των αγροτών δόθηκε για τις 4 Φεβρουαρίου 2022, όπου και θα στηθούν τα πρώτα μπλόκα στους δρόμους. Ήδη, δεκάδες τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων στην Καρδίτσα, στον Αλμυρό, στον Τύρναβο, στα Φάρσαλα, στην Τερψιθέα, στην Αγιά και σε άλλα χωριά, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προετοιμασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, από σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιούνται συσκέψεις στην επαρχία για το συντονισμό της κινητοποίησης και το στήσιμο του αγροτικού μπλόκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αγρότες, σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, κατεβαίνουν στους δρόμους με αιτήματα για ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.